V minulém týdnu se hrály hned dva zápasy a oba naši zástupci byly vcelku úspěšní. Krnovský tým ve čtvrtečním zápase rozdrtil celek Rožnova pod Radhoštěm na jeho ledě s výsledkem 9:3 a v následujícím sobotním kole měl volno.

Horní Benešov naopak po čtvrtečním volnu hrál na svém ledě v sobotu s Kopřivnicí a o vítězství přišel v poslední vteřině utkání, kdy hosté za přispění rozhodčích vyrovnali na konečných 4:4. V sobotním šestém kole zasáhnou do soutěže oba naši zástupci.

Svěřenci Marka Harazima z Horního Benešova zajíždějí na led v tabulce třetího Frýdku Místku, kde se v sobotu od 17.00 hodin střetnou s domácím nepříjemným týmem. Hornobenešovský kolektiv by měl cestovat k zápasu v optimálním složení a pokusí se uspět.

„V minulém utkání s Kopřivnicí jsme měli i trochu smůly, která nás vteřinu před koncem připravila o bod. Víme, že nás ve Frýdku Místku čeká kvalitní a nepříjemný soupeř. Pokusíme se ale zabojovat,“ řekl k utkání ve Frýdku Místku předseda Jaroslav Strmiska, který by rád se svým týmem hrál i v letošním ročníku vrch tabulky krajského přeboru.

Věří ve vítězství

Po úspěšném utkání s Valachy budou pokračovat v soutěži i hokejisté Krnova. Ti se v minulém utkání v Rožnově pod Radhoštěm po prvním letošním vítězství chytili a domácího bojovného soupeře až příliš hladce rozstříleli poměrem 9:3.

V sobotu od 17 hodin budou svěřenci Antonína Plánovského a Jiřího Pleváka hrát na svém zimním stadionu Krystal další utkání proti týmuVagónky Studénka.

„V minulém zápase jsme se konečně v Rožnově chytli. Hráli jsme dobře herně a dařilo se konečně i střelecky. Věřím, že to potvrdíme i v sobotním zápase před svými příznivci se Studénkou. Věříme, že nás přijdou povzbudit naši příznivci,“ řekl k utkání stručně kouč Jiří Plevák.

Ve zbylém programu v napínavých zápasech šestého kola soutěže krajského přeboru letošní sezony hraje v sobotním podvečeru Rožnov pod Radhoštěm s Karvinou, tým Kopřivnice má volno.