Jiný krnovský sportovní klub, florbalová Orca, se opětovné kontroly dočkala a bylo zjištěno, že pochybení byly jen formálního rázu. U hokejistů je to ale zatím jinak. „Zatím je klid po pěšině. Slíbili nám sice další kontrolu, ale ta dosud nepřišla, takže jsme uvízli na mrtvém bodě,“ říkal manažer HK Krnov Roman Tichý a pokračoval: „Přitom jsme v poslední době dokládali na město množství dokumentů o našem hospodaření, bohužel bez nějaké odezvy,“ zlobil se Tichý.

Dnes se bude konat jednání sportovní komise města Krnova a Tichý se na něj chystá. „Zajdu tam a pokusím se získat nějaké nové informace, jak to vlastně v té situaci vypadá. Podle toho uvidíme jaké podnikneme následující kroky. Komise by měla hájit zájmy sportovních klubů, ale zatím se mi zdá, že je to spíše naopak,“ uvedl manažer a hráč Krnova v jedné osobě.

Proslýchá se, že město nechce dát peníze stávajícímu vedení hokejového klubu, ale mládeži ano. „Dokonce už se stalo, že rodiče našich malých šli za starostkou, ale ta je odkázala na sportovní komisi. Přehazují si nás jako horký brambor. Pokud by získání dotace záviselo na změně vedení klubu, museli bychom zvážit personální změny,“ povídal Roman Tichý a dodával: „Pokud by peníze dostali rodiče, což znamená dotace na nějakých šedesát dětí, vyšlo by to město na sto padesát tisíc. To by pak na hokeji pěkně ušetřilo.“

Na veřejné zasedání zastupitelstva, které má proběhnout na konci měsíce, se chystají i věrní fanoušci krnovského hokeje, kterým se nelíbí, jakým způsobem se město staví k jejich klubu.