Jenomže od počátku bylo vidět, že střetnutí nepotkalo Krnováky zrovna v nejlepším v rozpoložení. „Začátek, první dvě střídání byly katastrofální. Kluci byli nesoustředění, jakoby soupeře podcenili," kroutil hlavou krnovský trenér Jaroslav Plánovský.

Také proto domácí inkasovali brzký první gól. Pak sice Krnovští po dvou brankách Pavlici a bombě Holiše od modré čáry otočili vývoj, ale před první sirénou inkasovali vyrovnávací gól. „Zase to byla hloupá chyba, opět nesoustředěnost, nedůraz. Místo abychom šli soupeři do těla, jen jsme alibisticky stínovali hokejkami," zlobil se Plánovský.

A přišla druhá dvacetiminutovka, která se pro domácí kolektiv proměnila v noční můru. Nový Jičín nastřílel tři góly po sobě a dostal se do bezpečného vedení. „Byl to totální kolaps. Nic nám nefungovalo. Tonda Mužík se nechal sám po čtvrtém gólu vystřídat, ani jeho to utkání nezastihlo v optimální formě," popisoval dění v prostředním dějství Jaroslav Plánovský.

Ve druhé přestávce bylo v kabině Krnova asi pořádně dusno, protože tým se snažil hrát aktivněji a hned z toho plynuly šance. A hlavně branky. Do desáté minuty třetí části se domácí trefili dvakrát a po gólech Holeše a Ševčíka stáhli skóre na 4:5. V závěru se Krnováci snažili o vyrovnání a odvolali brankáře. Nový Jičín pak pojistil tři body do opuštěné svatyně.

„Těch šancí, co jsme zase měli," lomil rukama Plánovský a pokračoval: „Hra byla sice hodně neurovnaná, ale přesto jsme se do těch příležitostí dostali. Ale je to pořád dokola, na góly se nadřeme. Nedali jsme trestné střílení, trefili tři břevna," rozebíral kouč Krnova. Domácím ubírala síly i četná oslabení.

„Snad třikrát jsme hráli tři na pět za zbytečné fauly v útočném pásmu, sekání, hákování. No a před oběma brankami nám chybí důraz," říkal Jaroslav Plánovský. Paradoxně se tak Krnovu daří více na hřištích soupeřů než na vlastním ledě.

„Jestli to je nervozitou, já nevím, ale Venku hrajeme uvolněněji, je to i na oko pohlednější hokej," podotkl krnovský kouč a dodal: „Brankáře jsem teď střídal po dvou zápasech a v příštím kole proti Benešovu by měl zase nastoupit Mužík. Ale Kolbert se mi zdá jistější a v derby nejspíše nastoupí on."

HK Krnov - HK Nový Jičín B 4:6 (2:2, 0:3, 2:1)
Branky Krnova: Pavlica, Holiš, Holeš, Ševčík
HK Krnov: Mužík (28. Kolbert) - Bednárek, Ševčík, Tomáš Michálek, Faksa, Holiš - Kostovský, Pavel Michálek, Pavlica - Vaněk, Weiss, Tošenovjan - Holeš, Kubík, Havlíček. Trenér: Jaroslav Plánovský