Černou kaňku na jinak úspěšné sezoně přebíjí skutečnost, že svěřenci trenéra Planovského splnili důležitý cíl – setrvání v prvoligové soutěži i pro následující ročník. Budou se však muset obejít právě bez kapitána Filipa, jenž byl pro krnovského kouče klíčovým hráčem. „Byl tahounem týmu na ledě i mimo něj,“ řekl o něm Planovský. V příští sezoně tak bude Jaromír Filip s největší pravděpodobností nastupovat za mužský kádr, který působí v krajském přeboru. Jak vysvětlil v rozhovoru pro Deník, volný čas zároveň zaplní tréninky ve florbalovém klubu Orca Krnov, v němž by platil za významnou posilu.

Krnov se zachránil, rozlučka se ale nepovedla – se Žďárem jste prohráli o jedinou branku. Zavládlo po porážce v kabině zklamání?

Zklamání po porážce určitě jemně cítit bylo, ale odlehčil to trenér poděkováním za celou sezonu a za to, že jsme se udrželi. Díky tomu jsme neopouštěli stadion se svěšenými hlavami, ale naopak. Každý si uvědomil, že v lize zůstáváme, úkol je splněn, a proto nebyl výrazný důvod ke zklamání.

Čemu přisuzujete porážku? Bylo to utkání, které nemohlo změnit vaše setrvání v lize…

Zpočátku zápasu jsme hráli bez jakéhokoli nasazení, zdálo se, jako bychom hráli pouze z povinosti. Ale v druhé třetině se nám podařilo jít do dvoubrankového vedení, to nás obrazně uspokojilo, toho využil soupeř, zatlačili na pilu a vyneslo jim to jednobrankové vedení 3:2. V závěru přidali další gól amy už jsme dokázali pouze snížit. Hlavně nás potom mrzely neproměněné šance, tady můžu mluvit hlavně za sebe, když jsem mohl dát daleko více branek než jen jednu.

Za poslední vystoupení v sezoně vás trenér asi nepochválil…

Po první třetině nebyl důvod k radosti, i když stav byl myslím vyrovnaný, ale hráli jsme nemastný, neslaný hokej. Ke konci jsme se trošku probudili, ale na domácí celek to nestačilo. Za to jsme chválu od trenéra neslyšeli.

Předpokládám, že úspěch v podobě udržení v soutěži převážil porážku se Žďárem, že?

Určitě, na tento zápas se rychle zapomene, ale o udržení se bude mluvit dlouho.

Cílem před sezonou bylo setrvání v soutěži - to se povedlo. Přesto, nemrzí vás, že jste nepostoupili do extraligy?

Na extraligu nikdo nemyslel. I kdybychom teoreticky do extraligy postoupili, tak by tam krnov nemohl fungovat. My můžeme být rádi, že zázemí prozatím stačilo na první ligu, a to s odřenýma ušima. V krnovském hokeji není tolik peněz jako v ostatních týmech z první ligy, ale doufám, že jednou to bude na velice kvalitní úrovni, a jestli se vychovají nějací domácí talenti, tak se třeba jednou extraliga juniorů podívá i na led do Krnova.

Mluvil někdy trenér o případném postupu do extraligy?

Zatím ne, hlavní věc bylo udržení.

Jednoduše – se sezonou jste tedy v celém týmu všichni spokojeni?

Já jsem určitě spokojen a myslím, že ostatní kluci a vedení taky.

Nedostali hráči od klubu nějaké prémie za udržení v soutěži?

Možná, že na závěrečné akci třeba dostaneme nějakou tu klobásku (smích).

Svou štaci u juniorského týmu končíš. Nebude ti to chybět?

Chybět mi bude kolektiv, liga, na to se nezapomíná. Ale už jsem zvědavý, jak si kluci povedou v příštím roce, pokud budu moct, nenechám si ujít žádný domácí zápas.

Proměnila se i hala Krystal, která dostala nové tribuny… jaké bylo domácí publikum?

Díky novým tribunám už diváky dokonce i slyšíme. Když stáli za plexisklem, tak bylo slyšet jen pár silných hlasů. Teď je to nádhera. Když tě žene celá tribuna, tak ti narostou křídla. Publikum je skvělé.

Jak se vám hrálo pod trenérem Planovským?

Před panem Planovským se v Krnově vystřídala celá řada trenérů, ti neměli vůli se dostat výš. Až s ním přišla disciplína, chuť vyhrávat. Odvedl u nás velice tvrdou práci a to nejdůležitější, že to jde vidět.

Planovský má za sebou velmi bohatou kariéru a spoustu zkušeností, bylo to v přípravě znát?

Určitě, jeho postřehy a vůle pomáhat ti vždy něco dá. To se promítlo do celé sezony.

Jaké jsou tvé osobní plány pro příští ročník? Budete hrát za muže?

Za muže bych chtěl určitě. Z důvodu vytíženosti z první ligy jsem letos s muži nehrál tolik jako předchozí dva roky, tudíž se tam docela těším.

Je známo, že možná budete hrát i za krnovský florbalový klub Orca…

Je třeba zaplnit volný čas, který mi zbyde po juniorském hokeji. A proto začínám trénovat s Orcou. Florbal mě velice baví a pokud všechno klapne, tak bych v příští sezóně rád hrál za hokejové áčko i za Orcu.