Hornobenešovští hokejisté nastoupili na ledě Orlové s velkým odhodláním a od úvodního buly hráli nátlakový hokej po celém kluzišti se snahou o útočné pojetí. Vedení se sice ujal domácí celek, ale hosté dokázali odpovědět tím nejlepším způsobem a třemi góly v řadě otočili výsledek. Zaskočená Orlová se vzpamatovala až v závěru první třetiny, kdy korigovala na 2:3 z jejího pohledu.

Také prostřední část přinesla dobrý hokej a velmi kvalitní výkon hornobenešovských hokejistů. Hosté pokračovali v aktivním výkonu a tlačili se do třetiny Orlové. Domácí nenacházeli protizbraň a tahali na ledě za kratší konec. Hráči Horního Benešova dobře bruslili a herně přehrávali svého soupeře. Výsledkem byl čtvrtý gól v síti Orlové a stoupající naděje hostů.

V závěrečné části se hra vyrovnala a domácí cítili šanci. Hráči Horního Benešova nadále odváděli bojovný výkon a při každé příležitosti zaměstnávali domácího gólmana. Orlové se podařilo snížit na rozdíl jediné branky a utkání se zdramatizovalo. Hornobenešovští ale nadále drželi jednobrankové vedení a Orlová se ani v závěrečných vteřinách neprosazovala.

Otěže zápasu tak vzali do rukou pořadatelé a rozhodčí, kteří začali v čarovat s časomírou. Poslední minuta normální hrací doby neměla konce a údajné dvě vteřiny před závěrem se dočkali domácí hokejisté vyrovnání a zápas dospěl do prodloužení. V něm hned v první minutě Orlová rozhodla a Horní Benešov si i přes velmi dobrý výkon odvezl z ledu Orlové jen bod a hlavně pocit křivdy.

„Musím dnes celý tým moc pochválit, protože odvedl ten pravý hornobenešovský, výborný výkon. Bohužel jsme čelili nejen soupeři, ale i jiným vlivům a nakonec jsme v prodloužení prohráli. Tým ale odvedl výbornou práci a mi jsme spokojeni," řekl po utkání kouč Horního Benešova Marek Harazim.

V příštím utkání přivítá v sobotu od 17 hodin Horní Benešov na svém ledě celek Rožnova pod Radhoštěm.

HC Orlová – TJ Horní Benešov 6:5 pp (2:3, 0:1, 3:1)
Branky Horního Benešova: T. Lhotský 2 (Žemla, Fraš), Bensch, Baďura (Zigmund), Zigmund (Baďura)
Horní Benešov: Vlašánek – Radim Lhotský, Pělucha – Trubka, Parma – Přibyla, Schreier – Fraš, Žemla, Tomáš Lhotský – Baďura, Zigmund, Kovalovský – Hejhal, Bensch, Čermák. Trenér: Marek Harazim, vedoucí: Antonín Pražák