Na hornobenešovský led přijely povzbudit svůj tým dva autobusy fanoušků z Orlové a také domácí příznivci o sobě dávali od začátku vědět. Na ledě se hrál od úvodního buly oboustranně vynikající hokej. Hráči obou týmů výborně bruslili a vykrývali prostor na ledě. Bojovalo se o každý metr ledu a hra měla vysoké tempo. Jak hornobenešovští hokejisté, tak i hráči Orlové čekali na chyby soupeře a rychle zakládaly protiútoky.

Na konci šesté minuty se mohli radovat domácí hráči a příznivců. Pělucha našel kapitána domácích Fraše a ten otevřel skóre utkání. Reakce ze strany Orlové přišla po necelé minutě, kdy Studený uvolnil exligistu Štefanku a začínalo se znovu.

Domácí bojovali s velkým úsilím a byli zkušenému a kombinačně vyspělému celku hostů zcela vyrovnaným soupeřem. Více jak tři stovky příznivců viděli možnosti na obou stranách hrací plochy. Střely domácího Lhotského a Kovalovského se neujaly. Také nebezpečná akce Studeného skončila na brankáři Horního Benešova. Stav se tak ale do první přestávky neměnil.

Skvělá podívaná pokračovala i od zahájení prostřední části. Domácí dokázali velkým nasazením eliminovat a hru Orlové a naopak se sami snažili střelecky prosadit. Horní Benešov mohl jít do vedení, ale dvě dobré příležitostí ke skórování promarnil.

Hosté čekali na svou příležitost a ta přišla v pětatřicáté minutě. Szajter přihrál na pravou stranu kruhu pro vhazování Štefankovi a ten prostřelil domácího brankáře Vlašánka. Snaha Horního Benešova o vyrovnání v závěru druh části pak i přes dobré možnosti vyšla naprázdno.

Také od zahájení poslední třetiny pokračoval hokej druholigové úrovně. Hornobenešovští chtěli vyrovnat a na ledě pro to dělali maximum. Zkušený tým Orlové dále předváděl mazácký výkon založený na výborném bruslení a kombinací. Rozhodujícím momentem pro vývoj utkání byla v polovině závěrečné části dlouhá minutu a půl trvající přesilová hra domácích pěti proti třem brnícím hráčům Orlové. Domácí ostřelovali bránu Orlové, ale brankář hostů svůj tým podržel.

Těsné vedení Orlové přetrvávalo až do závěru utkání. Necelé dvě minuty před koncem odvolali Hornobenešovští brankáře a hráli se šesti hráči v poli. Dramatický závěr ale zvládla zkušená Orlová a minutu před závěrečnou sirénou třetím gólem z hole Grepla po asistenci Studeného do opuštěné brány rozhodla.

Horní Benešov tak ve výborném utkání nakonec podlehl 1:3 a ztratil druhou příčku v tabulce. „Viděli jsme z obou stran skvělé utkání nejméně druholigové úrovně. Orlová má vynikající, zkušený tým. My jsme se dnes vyrovnali, ale nakonec to nestačilo. Rozhodující asi byla nevyužita přesilovka ve třetí části pěti proti třem, ale i tak zaslouží náš tým za výkon pochvalu," řekl po utkání kouč Horního Benešova Marek Harazim.

TJ Horní Benešov - HC Orlová 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a asistence: 7. Fraš (Pělucha) – 8. Štefanka (Studený), 35. Štefanka (Szajter), 59. Grepl (Studený)
Sestava Horního Benešova: Vlašánek - Přibyla, Bendík, Džemla, Paličák, Lhotský - Trubka, Pělucha, Zigmund, Fraš, Kovalovský - Parma, Schreier, Baďura, Hejhal, Bensch – Čermák. Trenér: Marek Harazim