Horní Benešov vstoupil do utkání s obrovským nasazením a nenechal svému soupeři ani kousek ledu zadarmo. Hosté v posledních kolech získávali body a chtěli je i z Benešova. Jejich naděje ale žila jen do 6. minuty. Domácí svého soupeře zatlačili do jeho obranné třetiny a vytvářeli si jednu brankovou šanci za druhou.

Parádní kombinační akce domácích přinášely i góly v síti snaživého brankáře Rožnova. Prakticky rozhodnuté utkání se ve druhé části trochu vyrovnalo. Domácí zapojili do hry i čtvrtý útok, který se chtěl také ukázat. Po dvou třetinách tak svítil na ukazateli skóre stav 9:1.

Domácí hráči hráli s velkou chutí a góly na kontě valašského týmu přibývaly. Hostující hokejisté čekali na konec utkání, ale Horní Benešov hrál až do konce. Po něm se zrodilo naprosto zasloužené vysoké vítězství Horního Benešova v poměru 12:1.

„Myslím, že jsme předvedli fanouškům dobrý výkon. Viděli jsme krásné kombinační akce potvrzené góly a o našem zaslouženém vítězství nebylo pochyb," dodal k utkání hornobenešovský šéf Jaroslav Strmiska. Hokejisté Horního Benešova se vyhoupli na třetí příčku a v příštím utkání přivítají v sobotu v rámci okresního derby rivala z Krnova.

TJ Horní Benešov – HC Rožnov pod Radhoštěm 12:1 (5:0, 3:1, 4:0)
Branky H. Benešova: Lhotský A. 2 (Fraš, Vrabel), Vrabel 2 (Fraš, Lhotský T.), Štindl 2 (Kovalovský), Fraš (Lhotský A.), Mičola (Štindl), Hejhal (Zigmund), Bensch (Fraš), Trčka (Vaněk), Zigmund (Bensch)
Sestava H. Benešova: Vlašánek – Lhotský Alexandr., Bendík, Vrabel, Fraš, Lhotský Tomáš – Trubka, Pělucha, Zigmund, Hejhal, Bensch – Přibyla, Schreier, Mičola, Štindl, Kovalovský – Jadrníček, Trčka, Vaněk. Trenér: Marek Harazim