Utkání se Studénkou mělo ukázat, jestli Horní Benešov na třetím místě udrží kontakt s vedoucí dvojicí, anebo mu naopak Studénka s Orlovou odskočí. Do zápasu nastoupili domácí hokejisté velice ospale a první tři minuty se jen bránili. Studénka toho naštěstí nevyužila hlavně díky hornobenešovskému brankáři Koberovi, který svůj tým podržel a nastartoval jej do dalšího průběhu.

Hokejisté Horního Benešova se postupně probrali a prakticky z prvního vážnějšího útoku skórovali. Po krásné kombinaci Zigmunda s Benschem se trefil druhý jmenovaný. Pak se hra vyrovnala, ale hosté byli střelecky aktivnější. Ve třinácté minutě vypíchl Zigmund ve středním pásmu puk hostujícímu hráči a ujížděl sám na gólmana Studénky.

Brankovou příležitost mu zmařil nedovoleným zákrokem hostující obránce a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Zigmund jej nádherným blafákem proměnil a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Ve vyrovnaném duchu začala i druhá třetina. V šesté minutě nádhernou střelou zvýšil Vlašánek na 3:0 a zdálo se, že o osudu utkání je rozhodnuto. Hosté ale prokázali své kvality lídra tabulky a dvěma góly v prostřední části se vrátili do zápasu.

Úvod třetí třetiny začali domácí hokejisté přesilovkou, kterou využili trefou Štindla a opět odskočili soupeři na rozdíl dvou branek. O další tři minuty později zvýšil Trčka na 5:2 a domácí vykročili za vítězstvím. Zbytek zápasu si už velmi dobře hrající domácí hráči pohlídali až na chybičku v závěru utkání, kdy hosté tři vteřiny před koncem utkání korigovali výsledek.

Horní Benešov porazil lídra tabulky 5:3 a další domácí zápas hraje v sobotu 28. listopadu od 17 hodin proti Uničovu.

TJ Horní Benešov - HC Studénka 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
Branky a asistence Hroního Benešova: Bensch (Zigmund), Zigmund (z trestného střílení), Vlašánek (Štindl,Trubka), Štindl (Vlašánek, Alexandr Lhotský), Trčka (Štindl)
Horní Benešov: Kober (Tengler) - Alexandr Lhotský, Schreier, Štindl, Křešťan, Vlašánek - Trubka, Bendík, Mičola, Trčka, Kovalovský - Přibyla, Čermák, Zigmund, Hejhal, Bensch - Pavelek, Vaněk, Podzimný. Trenér: Marek Harazim