„Orlová doposud neztratila v soutěži ani bod. Do Orlové jsme jeli s cílem uhrát dobrý výsledek, což se nám podařilo,“ usmíval se po utkání trenér Horního Benešova Martin Mičola. Hostující celek se ve druhé třetině dostal do dvougólového vedení. Jenomže přišla třetí třetina a domácí se vrátili do hry. „Bohužel tentokrát nás trápila trochu nedisciplinovanost. Ale fauly vyplývaly ze hry. Dostali jsme dva góly v oslabení a jeden hned po jeho vypršení. Za stavu 5:5 jsem měl trochu obavy z toho, abychom nějaký ten bod nakonec urvali,“ přiznal hostující stratég. Ovšem přišla 59. minuta a k vidění byla spolupráce dvou bývalých útočníků opavského Slezanu. Ivo Kocián přihrávkou zpoza branky našel Tomáše Měcha a ten se nemýlil. „Závěr jsme si už pohlídali. Je to pro nás cenné vítězství,“ přiznal trenér Mičola.

Roman West
Musíme posílit, jinak budeme mít na jaře problémy, míní opavský trenér West

V sobotu se Horní Benešov představí na domácím ledě, když hostí od 14.30 Český Těšín. „Začínáme dříve, chceme si vyzkoušet, zda by nepřišlo více diváků a aby mohly dorazit i děti,“ prozradil trenér Horního Benešova.

HC Orlová – TJ Horní Benešov 5:7 (1:1, 1:3, 3:3)
Branky a nahrávky: 20. Grepl (Špacír), 35. Fejko, 41. Deutsch (Grepl), 53. Fejko (Juhász), 55. Dang (Potočný) – 5. Hejhal (Plánovský, Hlísta), 24. Tichý (Polok, Tůma), 32. Vlašánek (Měch, Mlýnek), 38. Tůma (Měch, Tichý), 44. Vlašánek (Polok, Mlýnek), 59. Měch (Kocián, Vlašánek), 59. Vlašánek (Polok, Tichý).
Horní Benešov: Wanecki – Tichý, Christ, Čermák, Prokop, Podzim, Planovský – Tůma, Polok, Mlýnek - Vlašánek, Měch, Kocián – Hlísta, Hejhal, Vaněk. Trenér: Martin Mičola.