Ostatní cestující se tak musí smířit s hlučnější kulisou a zaplněnými soupravami. „Cestování za prací do Brna mi komplikuje oprava hlavního nádraží. Dolní nádraží je menší a je tam velký zmatek. Plno lidí, nikdo neví, kde stát. Teď vagony zase plní hokejoví fanoušci. Někteří už jsou hodně veselí a hluční. Jsem rád, že s nimi nejedu až do Bratislavy,“ svěřil se Viktor Rudl z Podivína na Břeclavsku.

Hotel DoubleTree by Hilton v Bratislavě hostí během hokejového MS český reprezentační tým.
Ubytování na MS? Češi si užívají luxusu u stadionu, Slováci ve vyhlášeném lese

Jak se nejlíp dostat na hokej
-podrobnosti drah o cestách na hokej na www.vlakemnahokej.cz
-využití hokejových vlakových speciálů nebo posílených klasických spojů Metropolitan doporučeno rezervovat místenky
-fanoušci mohou využít i služeb soukromých dopravců, například vlaků nebo autobusů společnosti RegioJet informace najdou na webu www.regiojet-hokej.cz
-na dálnici D2 z Brna do Bratislavy je třeba na řadě úseků počítat se zúžením do jednoho pruhu, doprava je ale zatím bez potíží a kolon

Přestože běžné spoje jsou plné, zásadní incidenty policisté ve vlacích, ve stanicích ani přímo v Břeclavi neřešili.

„Co se týče Břeclavi a Břeclavska, tak jsme se ve vlacích za poslední týden zabývali jen běžnými problémy a drobnými krádežemi. Žádné výtržnosti spojené s fanoušky hlášené nemáme,“ uvedla břeclavská policejní mluvní Kamila Haraštová.

Speciální vlaky

České dráhy vypravují speciální hokejové vlaky, do dnešního zápasu se Švýcarskem byly vyprodané. Dráhy posilují i pravidelné spoje souprav Metropolitan.

Takto fantasticky fandíte hokejistům při MS v Bratislavě:

„Expresy Metropolitan urazí cestu z Prahy do Bratislavy za čtyři hodiny. V Břeclavi na ně lze přestoupit také z vlaků z Ostravy nebo z Olomouce,“ informoval za České dráhy Petr Vondráček.

Dodal, že fanoušci by si měli ve spojích včas zajistit rezervaci míst. „Jen v takových případech můžeme přistoupit k případnému posílení vlaků,“ upřesnil.

Svůj první puk koupil František Pokorný ze Staré Říše v roce 1972. Nyní jeho sbírka čítá  přes 2 700 kusů.
Přes 2700 puků. Každý má příběh, říká český sběratel. Zařídil jim vlastní pokoj

Do Bratislavy se cestující dostanou také soupravami RegioJetu. Na cestu ze slovenského hlavního města vypravuje společnost speciální expresy, které z Bratislavy odjíždí po skončení posledního utkání dne. „Na hokej do Bratislavy jsem jel běžnou linkou a zpět speciálním hokejovým expresem. Cesta byla výborná,“ ocenil Jan Nečas z Blanska.

Takto fandí českým hokejistům Ester Ledecká:

Část fanoušků dává při cestě na Slovensko přednost autu. Na dálnici D2 však musí počítat na řadě míst kvůli stavebním pracím se zúžením do jednoho pruhu. „Zúžení byla poměrně častá, ale dopravu to nebrzdilo,“ uvedla hokejová fanynka Petra Duranová z Modřic.

Hokejový Fantomas Vasil Simkovič.
Nejslavnější fanoušek. Už jsem byl pozván i za hráči na hotel, říká Fantomas

Mistrovství světa v hokeji 2019.Zdroj: Deník

Brankář českého týmu Patrik Bartošák.
Otázka před čtvrtfinále: Bartošák, nebo Francouz? Říha má nelehký úkol