Nečekaná ztráta na Valašsku

První březnový den zavítali krnovští čtvrťáci na led posledního celku krajské ligy čtvrtých tříd, týmu Rožnova pod Radhoštěm. Černí vlci ukořistili v předešlých devíti kolech pouhý bod a také proto byl krnovský tým favoritem střetnutí.

Domácí tým zastihl úvod střetnutí v dobré pohodě a lepším pohybem se dostával do nebezpečných situací. Když už se zdálo, že hráči Krnova vstřebali dalekou cestu a začínají udávat tón střetnutí, prosadil se po jedné z chyb krnovské obrany domácí útočník.

Když se navíc ve 12. minutě prosadil z trestného střílení další z Černých vlků, nevypadalo to s Krnovem příliš dobře. Hned vzápětí se naštěstí prosadil z nájezdu Boleslav Dočkal a snížil na 1:2.

Také úvod druhé části zastihl krnovské v nedbalkách. Po sérii několika zaváhání a nešťastných odrazů skončil kotouč za zády hostujícího brankáře Antonína Svatoše. Domácí tým ani zdaleka nepřipomínal „otloukánka" soutěže a podával velmi dobrý výkon. Ovšem také Krnov prokazoval své kvality a stupňoval svůj tlak. Nejprve se v 19. minutě podruhé v zápase prosadil Boleslav Dočkal a poté ve 25. minutě vyrovnal Šimon Nádeníček na 3:3.

Strhující hokej pokračoval i v poslední třetině. Šance se střídaly na obou stranách a jen díky výborným zákrokům obou brankářů byl stav stále vyrovnaný. Krnov byl přece jen ale nebezpečnější a snažil se zvrátit výsledek na svou stranu. „Regulérní trefa Jonáše Platzka nebyla kvůli předčasnému hvizdu rozhodčího uznána. Ani další evidentní fauly domácích zadáku však nebyly potrestány," poznamenal trenér Michal Piskoř.

V závěru prokázali Rožnovští více sil. Několik ošemetných situací ještě vyřešil dobře chytající Svatoš, tři minuty před koncem ale už nestačil na dobře umístěnou střelu domácích a bylo rozhodnuto. Krnov si již žádnou výraznou šanci nevypracoval a i přes dobrý výkon pro něj skončil zápas bez bodového zisku.

HC Černí vlci Rožnov p/R - HK Krnov Mládež 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Branky Krnova: Boleslav Dočkal 2, Nádeníček
HK Krnov Mládež: Svatoš - Platzek, Boleslav Dočkal, Záhumenský, Vítů, Rybář, Nádeníček, Michalčík, Petr, Krváč, Sovadina, Schoppik. Trenér: Michal Piskoř

Důležité domácí vítězství

Pouhý den po nešťastné porážce s Černými vlky sehráli hokejoví čtvrťáci Krnova svůj předposlední zápas KLP 2005 na domácím stadionu proti Frýdku-Místku. Pokud chtěli krnovští mladíci i nadále usilovat o konečné 5. místo, nezbývalo jim než pondělní duel zvládnout.

A domácí zahájili duel s chutí. Hned ve druhé minutě se střelou zápěstím prosadil Ondřej Krváč. Hosté sice ve 4. minutě z trestného střílení srovnali, ale v dalších minutách byl lepší domácí tým. Vedení vrátil Krnovu Boleslav Dočkal. Ve 12. minutě se nejdříve trefil od modré Adam Rybář a o několik vteřin později byl důrazný v brankovišti hostů Šimon Nádeníček.

Druhá část přinesla podobný obrázek. V úvodu třetiny skóroval z nájezdu opět Boleslav Dočkal a domácí vedli už o čtyři branky. Hosté hrozili většinou jen po zbytečných faulech krnovských hráčů a následných trestných střílení. V domácí bráně však kraloval Antonín Svatoš a tak stav 5:1 platil i po druhé části hry.

V závěrečném dějství se domácí celek už střelecky neprosadil, naproti tomu hosté výsledek upravili na 5:3, ale víc jim Krnov nedovolil a slavil důležité vítězství.

HK Krnov Mládež - HC Frýdek-Místek 5:3 (4:1, 1:0, 0:2)
Branky Krnova: Boleslav Dočkal 2, Krváč, Nádeníček, Rybář
HK Krnov Mládež: Svatoš - Platzek, Boleslav Dočkal, Záhumenský, Vítů, Rybář, Nádeníček, Michalčík, Petr, Krváč, Pavel Dočkal, Sovadina, Klein. Trenér: Michal Piskoř