Krnovskému týmu chyběl kouč Michal Piskoř, jehož povinnosti na sebe vzal Michal Tošenovjan, a také několik hráčů. Přesto začali domácí lépe. Na počátku desáté minuty se trefil Havlíček a Krnov vedl.

Jenže radost na krnovském zimáku netrvala dlouho. Stačilo půl minuty a Valachům se podařilo vyrovnat. Navíc za dalších šedesát vteřin se hostující hráči dokázali trefit podruhé a otočit skóre. Od té doby už prakticky vedení nepustili. Ještě do první přestávky jej třetím gólem navýšili. Do kontaktu dostal Krnovské v devatenácté minutě Tošenovjan.

Krnováci se ale chtěli o body poprat. Ve druhé třetině si vypracovali veliké množství příležitostí, ale bohužel umírali na nepřesnou koncovku. Místy byla převaha domácích velmi výrazná, ale ne a ne se urodit.

Krnovskou snahu však trochu přibrzdily i čtyři dvouminutové tresty. Ve čtyřiatřicáté minutě se na ledě trochu jiskřilo. Hostující Valentík předvedl zákrok do oblasti hlavy a krku a dostal trest na pět minut a do konce utkání. To se nelíbilo domácímu Bednárkovi, který vyfasoval dvě plus dvě minuty.

Ještě čtvrt hodiny v posledním dějství bylo skóre stále stejně těsné. Jenomže potom se domácí opět několikrát provinili proti pravidlům, a dokonce dvakrát se museli bránit jen se třemi bruslaři. A za to byli potrestáni. Rožnovští dvakrát rozvlnili síť za Antonínem Mužíkem a pak už jen bránili výsledek. A ubránili.

Krnováci si tak před posledními dvěma koly krajské hokejové ligy připsali domácí porážku 2:5. Ve středu přivítají na svém ledě suverénního lídra z Kopřivnice, v sobotu pak jedou do Orlové.

HK Krnov – HC Rožnov pod Radhoštěm 2:5 (2:3, 0:0, 0:2)
Branky a asistence: 10. Havlíček (Otipka), 19. Tošenovjan (Weiss) – 10. Uchin (Vaculín, Kroupa), 11. Prycl (Vyvíjal), 13. Duda, 46. Vaculín (Uchin), 50. Kunčický (Vyvíjal)
HK Krnov: Mužík – Bednárek, Vysloužil, Tomáš Michálek, Matušinský, Hon, Žídek – Pavlica, Pavel Michálek, Faksa – Tošenovjan, Weiss, Kubík – Otipka, Havlíček