Domácím se ráno před sobotním zápasem rozpadla první úderná formace. „Honza Kostovský, který tam hrál centra, mi napsal, že má devětatřicítky horečky. Takže se nám rozpadl první útok, který se v prvním zápase jevil velice dobře. Navíc jsme měli v tu ránu jen osm útočníků. Musel jsem tam zařadit mladého Martina Holiše, který je ale spíše zvyklý hrát v beku," popisoval komplikace ještě před úvodním buly tohoto střetnutí kouč domácích Michal Piskoř.

Přesto začali Krnováci velice dobře. Hosté během prvních deseti minut hned třikrát pykali na trestné lavici a Krnov se dostal do tempa. Na začátku čtrnácté minuty se domácí dostali také do vedení. Přihrávky Pavlici využil Tošenovjan, 1:0.

Hra se vyrovnala a také Kopřivnice měla příležitost v přesilové hře, ale v první dvacetiminutovce se jí skórovat ještě nepodařilo.

Po pěti a půl minutách druhé části se už krnovskou obranu v čela s brankářem Šlupinou povedlo hokejistům Kopřivnice překonat. Trefil se Starmann, 1:1. Netrvalo dlouho, ani ne deset minut, a Krnovští už prohrávali. Na 2:1 z pohledu Kopřivnice zvyšoval Horák. „Inkasovali jsme takové hloupé góly, dá se říct, že vlastní. Vždycky to bylo z brankoviště, kde jsme si špatně pokryli jejich hráče," zlobil se trenér HK Krnov. Začátek závěrečného dějství se domácím povedl.

Po necelých dvou minutách se do zakončení dostal Pavlica a před gólmanem Unzeitigem nezaváhal, 2:2. „Bylo dobře, že se nám povedlo tak brzy z kraje třetiny vyrovnat. Pak pokračoval vyrovnaný hokej, v podstatě se čekalo, kdo ten zápas urve na svou stranu," komentoval vývoj Michal Piskoř. V pětačtyřicáté minutě se ovšem jeho tým musel bránit v oslabení. Tentokrát toho hosté už využít dokázali a po střele Merendy strhli vedení na svou stranu, 2:3.

Čtyři minuty před koncem měl obrovskou možnost na vyrovnání Holeš. Otipka ho našel přesnou přihrávkou před brankou, ale krnovský útočník trefil jen tyč. A podle pořekadla nedáš dostaneš hosté pak využili chyby Krnovských a z brejku zaznamenali čtvrtou branku. Krnov tak podlehl doma Kopřivnici 2:4.

„Byl to vyrovnaný zápas. Na to, že to bylo teprve druhé kolo, tak se hrál celkem dobrý hokej, hra měla spád, bylo to nahoru, dolů. Hosté byli lepší, důraznější v koncovce, proto vyhráli," hodnotil utkání krnovský kouč Michal Piskoř a dodával: „Pořád je vidět, že se ještě sehráváme, navíc nám dost uškodila absence Kostovského. Musely přijít vynucené změny, bohužel."

HK Krnov - HC Kopřivnice 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Branky Krnova: 14. Tošenovjan (Pavlica, Weiss), 42. Pavlica
HK Krnov: Šlupina - Matušinský, Havlíček, Michálek, Tvardek, Žídek, Marienka - Kubík, Holeš, Otipka - Tošenovjan, Weiss, Pavlica - Vaněk, Holiš, Závodník. Trenér: Michal Piskoř