Domácí chtěli přidat třetí vítězství v řadě a od počátku si vytvářeli tlak. Oproti zvyklostem se moc nefaulovalo, na každé straně byly za celé utkání jen dva tresty za běžné fauly vycházející ze hry. Hornobenešovští se dostávali do střeleckých příležitostí, ale koncovka pokulhávala.

Naopak Bohumín sice ve své útočné třetině dobře kombinoval, ale do střelby se nedostával. Poprvé se domácí mohli radovat ve dvanácté minutě, po prásné kombinaci zakončoval Kovalovský do prázdné branky. Jenže o pět minut později už bylo vyrovnáno. Po skrumáži v brankovišti hosté napotřetí doklepli puk za záda gólmana Kobera.

Také do druhé části vstoupil lépe Horní Benešov. V polovině utkání ujel po křídle Svoboda. Z úhlu vypálil a puk si našel cestu mezi tělem a vyrážečkou do sítě. Domácí to nabudilo a za dalších pět minut přidali další gól, trefil se Zigmund. Zdálo se, že Hornobenešovští vykročili za třemi body, ale hotovo rozhodně nebylo. V šestatřicáté minutě Bohumín snížil a další jeho šance vyřešil výborný Kober.

Třetí dějstí začalo opatrněji. Až unikl v devětačtyřicáté minutě Svoboda. Byl tísněn, proto místo střely objel branku a překvapil hostujícího gólmana počtvrté. Za necelé dvě minuty trestali hráči Bohumína nedůslednost u mantinelu a tečovanou střelou se vrátili do zápasu. Po chybách v obraně domácí ještě Bohumínským nabídli několik šancí, ale skóre už se nezměnilo.

„Viděli jsme skvělé utkání převyšující úroveň krajské ligy. Myslím, že naše vítězství bylo nakonec zasloužené. Ukázalo se, že v mužstvu je zdravý duch, a dvě vysoké porážky od Krnova a doma s Orlovou jsou zapomenuty. Myslím, že zvolený trend s rozšířením kádru a zvýšením konkurence byl správný," řekl k utkání hornobenešovský hokejový šéf Jaroslav Strmiska.

TJ HORNÍ BENEŠOV – HC BOSPOR BOHUMÍN 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Kovalovský (Zigmund), 29. Svoboda (Vajda), 34. Zigmund, 49. Svoboda – 17. Baca (Sysala), 36. Černín (Sysala), 50. Gola (Sysala)
Horní Benešov: Kober – Alexandr Lhotský, Bendík, Trubka, Pělucha, Vajda, Čermák, od 41. Podzimný – Zigmund, Fraš, Kovalovský – Vrabel, Svoboda, Fibrich – Koschatský, Hejhal, Tomáš Lhotský – Vaněk, Pražák, Kopáč, Hlista. Trenér: Marek Harazim