Hornobenešovští hokejisté měli výborný vstup do zápasu. Už ve 3. minutě poslal Horní Benešov do vedení Tomáš Lhotský po spolupráci s Trubkou. Hosté se snažili odpovědět, ale na začátku 6. minuty to byl znovu domácí tým, který se prosadil. Přihrávky Fraše využil Baďura a Horní Benešov vedl dvoubrankovým rozdílem. Boj o body pokračoval a komplikace nastaly domácím hokejistům v rozmezí 12. a 15. minuty, kdy hráli v oslabení a z toho skoro tři minuty ve třech.

Hornobenešovští sehráli oslabení výborně a díky velké obětavosti a snaze neinkasovali. Ve velkém stylu zahájili domácí hokejisté druhou třetinu. Hosté se dostali pod velký tlak a před jejich brankářem byla k vidění jedná šance za druhou. Hostující gólman odolával do začátku 25. minuty, kdy inkasoval z hole Parmy po asistenci Džemly. Po třetí brance domácí hokejisté polevili a dění na ledě se začalo otáčet. Hornobenešovští přestali bruslit a nedařila se ani kombinace. Hosté získali herně navrch a dlouhé minuty svírali domácí hráče v jejich obranné třetině.

Skóre v neprospěch domácích se neměnilo jen díky výbornému Vlašánkovi ve svatyni Horního Benešova a také velké nemohoucnosti hostů, kteří zmařili i ty nejvyloženější příležitosti. Za to byla Studénka také potrestána na konci 35. minuty. Bleskový útok první pětky domácích na jeden dotek, zakončený střelou Tomáše Lhotského mezi betony překvapeného hostujícího gólmana, znamenal čtvrtý gól v síti Studénky, který Hornobenešovské do další fáze zápasu nakopl. Do druhé přestávky mohli domácí vedení navýšit na rozdíl pěti branek. Ve vyložené příležitosti byl faulován domácí Baďura, ale sám postižený trestné střílení neproměnil.

V závěrečné části se již nic mimořádného na ledě nedělo. Domácí pod vlivem hladkého vedení nikam nespěchali a kontrolovali vývoj utkání. Hosté se snažili hrát a odměněni byli ve 47. minutě, kdy snížili Pauliakem. Více jim hornobenešovský hokejový tým nedovolil a utkání dotáhl k zaslouženému vítězství, které ho pošle do play-off z pravděpodobného třetího místa.

„Vítězství se nerodilo lehce. Hosté v průběhu utkání prokázali své kvality. V rozhodujících chvílích nás podržel gólman, hosté se neprosadili střelecky. Po naší třetí brance jsme již měli zápas pod kontrolou a myslím, že jsme po zásluze vyhráli," řekl k utkání stručně hornobenešovský hokejový šéf Jaroslav Strmiska.

TJ Horní Benešov – HC Studénka 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky: 3. Tomáš Lhotský (Trubka), 6. Baďura (Fraš), 25. Parma (Džemla), 36. Tomáš Lhotský (Baďura) – 47. Pauliak (Orszulik)
Sestava Horního Benešova: Vlašánek – Pělucha, Trubka, Baďura, Fraš, Lhotský Tomáš – Parma, Schreier, Zigmund, Palinčák, Džemla – Přibyla, Bezděk, Čermák, Hejhal, Bensch. Trenér: Marek Harazim, vedoucí: Antonín Pražák