Tabulce vévodí hokejisté Karviné, kteří hrají v letošním ročníku s jasnými postupovými ambicemi a ty zatím plní. V soutěži se naopak zatím vůbec nedaří hokejistům Horního Benešova. Ti se po dvou minulých sezonách, kdy hráli o samou špici tabulky, zatím marně hledají a výsledky mají velice špatné. Tým Marka Harazima, který doznal oproti loňskému ročníku několik změn, podává hodně nevyrovnané výkony.

V minulém utkání hrál ne zcela kompletní hornobenešovský celek na ledě Vagónky Studénka a po slabém výkonu si přivezl sedmibrankovou nadílku. V první části zápasu probíhal ve Studénce poměrně vyrovnaný hokej a hosté měli i gólové šance. Jejich proměňování je ale v letošní sezoně velkou slabinou, a tak si dvoubrankové vedení odnesli po první třetině hráči domácího týmu. Naprostý propad zaznamenali hostující hokejisté ve druhé třetině, kterou prohráli hladce 0:5 a zápas byl prakticky rozhodnut.

V závěrečné třetině se hra srovnala a Horní Benešov alespoň korigoval na konečných 1:7. Pro Horní Benešov to znamená pokles až na předposlední, šestou příčku soutěže, což si hráči ani funkcionáři oddílu určitě nepřejí. Reparát může hornobenešovský hokejový tým složit již tuto sobotu, ale bude to mít velice složité. Na svém ledě přivítá od 17 hodin suverénní Karvinou.

Poměrně dobře si naopak vedou v posledních utkáních hokejisté Krnova. Ti spoléhají na zkušené hráče, ale dávají příležitost i mladým hráčům z juniorky a výsledky nemají špatné. Po vítězství v Horním Benešově remizoval Krnov doma s týmem Kopřivnice, když dvakrát v utkání přišel o vedení. Navíc domácí postrádali Hudečku, který je stále pilířem týmu. „Chceme hrát dobrý hokej pro diváky a v týmu dávat příležitost mladým, kteří by měli v budoucnu naskočit do prvního mužstva,“ řekl kouč Krnova, který se posunul na čtvrté místo v tabulce za vedoucí trojici.

V sobotu od 17. hodiny nastoupí krnovský hokejový tým na ledě zimního stadiónu ve Frýdku Místku. „Pojedeme si pro dobrý výsledek. Sestava by měla být pohromadě a využijeme i hráče z juniorky,“ dodal krnovský lodivod.

Krajský přebor.