I přes tento hendikep podávali domácí hokejisté od úvodního buly kolektivní výkon a v nově sestavených pětkách solidně kombinovali a předváděli hru, která se divákům musela líbit. Domácí v úvodu promarnili několik vyložených příležitostí a do vedení se v 6. minutě dostali hosté.

Domácí tým to ale nezastavilo a neustále do soupeře tlačili. Vynikající brankář Nového Jičína Tomáš Kohn, který byl hlavním strůjcem vítězství svého týmu v Krnově před čtrnácti dny, kapituloval až v 10. minutě. Domácí Pražák na obranné modré vypíchl hostujícímu obránci puk a samostatný nájezd zakončil gólem.

Hosté se jen zřídka dostávali do šancí, ale při ojedinělých protiútocích byli velmi nebezpeční. Jejich šance ale zlikvidoval spolehlivý Kober v brance Horního Benešova.

Druhou branku v 15. minutě zařídil opět nejmladší druhý útok domácích. Střelu Vaňka tečoval Vrabel a zajistil Hornobenešovským po úvodní části těsné vedení. Druhou třetinu zahájili domácí velkým náporem a tlakem na branku hostů.

Novojičínský gólman se ocitl v palbě. Branky v jeho síti ale na sebe nenechaly dlouho čekat. Domácí jich v průběhu prostřední třetiny vstřelili celkem šest a zápas byl rozhodnutý.

Třetí třetina se už jen dohrávala za mírné převahy domácích hokejistů, kteří své vedení nakonec zvýšili na rekordních 12:3. „Myslím, že jsme dnes předvedli naším příznivcům dobrý a pohledný hokej. Dopustili jsme se méně chyb než v předcházejícím utkání s Krnovem a těsnou osobní obranou a obětavostí jsme udrželi nebezpečné útočníky soupeře," řekl po utkání spokojený domácí kouč Jaroslav Strmiska.

Další utkání odehraje Horní Benešov ve středu v Orlové a v sobotu opět na vlastním ledě proti Studénce.

TJ Horní Benešov – HK Nový Jičín B 12:3 (2:1, 6:0, 4:2)
Branky a asistence: Křesťan 4 (Štindl 2, A. Lhotský, Bensch), Vrabel 2 (Vaněk), Pražák, Bensch (Trubka), Zigmund (Trubka), Vlašánek (Zigmund), Štindl (Křesťan), Hejhal (Podzimný, Alexandr Lhotský)
Horní Benešov: Kober – Alexandr Lhotský, Podzimný, Křesťan, Bensch, Štindl – Trubka, Bendík, Pražák, Vrabel, Vaněk – Čermák, Zigmund, Hejhal, Vlašánek, trenér: Jaroslav Strmiska, vedoucí: Antonín Pražák