Nejcitelnější bude ztráta bratrů z první formace. Jedná se o Tomáše a Alexandra Lhotské. U obou věk už překročil hranici čtyřiceti let. Tato sourozenecká dvojice má spoustu prvoligových zkušeností a oba si vyzkoušeli i extraligu.

„Bydlí v Háji ve Slezsku nedaleko Opavy a rozhodli se dát si od hokeje pauzu. Stále je to bavilo, ale chtěli se více věnovat rodinám. Výkonnostně na tom byli pořád výborně. Pro nás to je citelné oslabení a musíme se s tím nějak vyrovnat,“ vysvětloval předseda hokejového oddílu v Horním Benešově Jaroslav Strmiska.

Nahrazení klíčových hráčů ovšem nebude jednoduché. Klub totiž nemá odkud brát: „V uplynulých letech jsme k nám brali hokejisty z Opavy. Ta má ale svých problémů dost a bude ráda, když sestaví vlastní kádr. Letos se na její hráče spoléhat nemůžeme. Musíme tak čerpat z vlastních zdrojů. Větší šanci dostanou náhradníci.“

Benešovští budou muset řešit i post brankářské jedničky. Vypadá to totiž, že Vítězslav Kober v klubu pokračovat nebude. „Ještě to není úplně definitivní, ale spíše se bez něj budeme muset obejít,“ přiznal čelní představitel hornobenešovského hokeje a vzápětí dodal:

„V předchozích letech jsme si dávali za cíl skončit do čtvrtého místa. Tentokrát i vzhledem ke změnám v kádru máme skromnější ambice. Chceme postoupit do play-off.“

Suchá příprava hokejistů Horního Benešova probíhala podle individuálních plánů, na led tým poprvé vyjede během příští středy v Opavě. Krajská hokejová liga bude v nadcházející sezoně náročnější.

„Začínáme 23. září. Přibyly juniorky Poruby a Frýdku-Místku. Momentálně se ještě zvažuje příchod prostějovského béčka. Soutěž by tak hrálo jedenáct mužstev. Usilovali jsme o to, aby se hrálo pouze o víkendech, nikoliv o středách. Nebyli jsme však vyslyšeni. Hrací systém se tedy měnit nebude,“ uzavřel Jaroslav Strmiska.