Florbalisté Orcy Krnov, hrající Moravskoslezskou ligu (4. liga) se na minulém ligovém turnaji trápili a přivezli jediný bod. O víkendu odjížděli do Paskova a cíl byl jednoznačný, v obou utkáních zvítězit a do Krnova dovézt šest bodů.

„Před odjezdem do Paskova jsme věděli jediné, buď dovezeme šest bodů a udržíme si ještě naději bojovat o první místa v tabulce nebo budeme bojovat o střed tabulky, popřípadě zadní pozice," věděl přesně hrající kouč Orcy Štěpán Lhoťan a dodával: „Jenže nás čekal nejtěžší soupeř, lídr tabulky Český Těšín, který se nám ještě nepodařilo v MS lize porazit, a houževnatá Opava."

Dvě třetiny v režii Orcy a výhra nad lídrem

Český Těšín byl zatím v letošní sezoně suverénní, ani jednou neprohrál. „Věděli jsme, kdo nás čeká a tomu jsme taky podřídili taktiku. Každá lajna měla svoje úkoly, které musela plnit. Ale hlavně, co jsem připomínal klukům bylo, že musíme hrát od první do poslední vteřiny zápasu. Minulý turnaj jsme to neplnili a to se taky projevilo. Všichni jsme si z toho vzali ponaučení a hned to neslo ovoce," povídal Lhoťan.

Krnov měl výborný start do utkání. Po čtrnácti vteřinách vedl 1:0, po dvou minutách o dvě branky. Tím se mužstvo uklidnilo a protivníka k ničemu moc nepouštělo. Orca postupně navýšila skóre až na 6:1.

Jen v poslední části přišel drobný herní výpadek. „Hráli jsme opravdu výborně kluci to odjezdili nahoru, dolů. Jediné, co mě zamrzelo bylo, že jsme si zase vybrali naši slabou chvilku. Ve třetí třetině jsme dostali za minutu a půl tři branky," trošku se zlobil krnovský trenér.

Z pohodlného vedení 7:1 byl najednou dramatičtější stav 7:4. Třígólová ztráta ve florbale nic neznamená. Ale za minutu Orca opět skórovala získala definitivní klid. Dvě minuty před koncem Český Těšín ještě snížil. „Vítězství nám už ale nevzal," radoval se novopečený trenér regionálního výběru kraje v kategorii mladších žáků a ještě dodal: „Zápas to byl určitě divácky atraktivní a musel se líbit. Byl jsem obrovsky rád, že jsme toto utkáni zvládli. Pro nás toto utkání bylo strašně důležité."

FBC Orca Krnov - FBC Český Těšín 8:5 (3:0, 3:1, 2:4)

Branky Krnova: Blaho 2 (Miškov 2), Filip 2 (Hrbolka 2), Kondrát (Miškov), Lhoťan (Miškov), Hrbolka (Krvač), Hlaváček

Střelecké hody proti béčku Opavy

Derby jsou vždycky speciální utkání, většinou vyrovnaná, rozhoduje každá chyba, každý gól. Tentokrát tomu bylo ale výrazně jinak. „Proti Opavě to vždycky byly zápasy od začátku až do konce, ale tento zápas jsem Opavu vůbec nepoznával. Tak odevzdaný výkon jsem vůbec nečekal," divil se Štěpán Lhoťan.

Od úvodního buly existoval na palubovce jeden jediný tým, a to byla krnovská Orca. Než se Opavští rozkoukali, už vysoko prohrávali. Hned v úvodní třetině si Krnov zajistil pohodlný náskok, když ji vyhrál 6:0.

„Byl to až moc jednoduchý zápas. Od začátku jsme na ně vletěli aktivní osobní obranou, a ta jim dělala velký problém. Naopak nám to přinášelo jeden gól za druhým. A tak jsme si pěkně zastříleli," usmíval se spokojeně hrající trenér Orcy.

Po prostřední třetině bylo jasné, že o vítězství už Orcu nemůže nic připravit. To už jsme věděli, že pojedeme domů s dobrou náladou a hlavně šesti body. To pro nás před turnajem bylo to nejdůležitější," podotkl Štěpán Lhoťan. Nakonec si Krnovští opravdu zastříleli, bezbranného, bezzubého, chybujícího a odevzdaného protivníka porazili 15:2. „Bylo by super, kdybychom v dalším turnaji potvrdili tyto body. Pak bychom byli pořád ve hře o příčky nejvyšší. Klukům děkuji za parádní výkon a jsem rád, že si moje slova vzali k srdci," uzavřel své hodnocení trenér Lhoťan.

S.K. P.E.M.A. Opava B - FBC Orca Krnov 2:15 (0:6, 1:3, 1:6)

Branky Krnova: Kondrát 4 (Miškov 3, Hlaváček), Filip 3, Hrbolka 3 (Krvač 2, Filip), Krvač 2 (Hrbolka 2), Miškov 2 (Lhoťan, Filip), Blaho (Kondrát)

FBC Orca Krnov: Frydrych - Lhoťan, Hlaváček, Miškov, Blaho, Kondrát, Zajac, Vrchovský, Hrbolka, Filip, Krvač.

MS liga mužů