Domácí Vlci využili toho, že Hornobenešovští přijeli v oslabené sestavě. Z rodinných důvodů chyběla i největší hvězda, Zdeněk Pavelek „Kromě něho jsme se nemohli spoléhat na Vajdu, Kovalovského, obránce Antonína Pavelka a brankáře Pospíšila, který před utkáním omarodil.

K dispozici tak vlastně nebyla jedna lajna a gólman. Museli jsme točit dvě obrany,“ popisoval trenér hostujícího výběru Martin Mičola.

I když tomu výsledek neodpovídá, Horní Benešov byl až do druhé třetiny více než vyrovnaným soupeřem. „V podstatě nemám klukům co vytknout, protože podali skutečně dobrý výkon. Byl jsem spokojen s tím, jak jsme hráli. Myslím si, že jsme si nezasloužili prohrát takovým rozdílem.

Definitivně se rozhodlo v průběhu poslední části. Čelili jsme přesilovce pět na tři, dvakrát jsme inkasovali a bylo hotovo,“ posunul se dále Martin Mičola. Podle něho není důvod k panice. Začátky sezon nebývají optimální. Chce to čas, než se kluci sejdou. Postupně si to sedá. Věřím, že příště to bude lepší,“ doplnil hornobenešovský trenér.

Český Těšín – Horní Benešov 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)
Branka Benešova: 51. Zigmund (Fraš)
Horní Benešov: Tengler (43. Zeman) – Trubka, Pělucha, Bendík, Rohovský – Hlísta, Fraš, Vrabel – Zigmund, Hejhal, Vaněk – Pražák, Čermák, Ryška. Trenér: Martin Mičola