Jmenuje se David Zinn a vytváří originální umělecká díla v Ann Arbor v Michiganu. Předtím pracoval na volné noze pro širokou škálu komerčních klientů a vytvářel divadelní plakáty, obchodní loga, vzdělávací materiály, ale i zdobení na dorty. Dnes je umělec známý po celém světě především kvůli svému kufříku s různými barevnými odstíny křídy a tuhou z dřevěného uhlí, se kterými dovede doslova zázraky.

Místa vybírá náhodně

Tvorba Davida Zinna by se klidně mohla objevit jakožto ilustrace v dětské literatuře a někdo by mohl říci, že je jeho talentu na malování po chodníku škoda. On si však nikdy nezapomene svá dočasná díla vyfotografovat a následně je nabízí k prodeji za v přepočtu okolo 300 korun.

Francisco de Goya- Saturno devorando a su-hijo, 1819-1823
Krvavé děti, strašlivá apokalypsa. Pět malířů, kteří stvořili naše noční můry

Za slunečného dne vyrazí se svým kufříkem do ulic a jakmile najde vhodné místo, nechá svou fantazii pracovat naplno a pustí se do své tvorby. Jeho tvorba je tak vždy improvizací, která nadchne mnoho kolemjdoucích, kteří se nezdráhají vyjadřovat umělci podporu i na jeho instagramovém profilu @davidzinn.

Například @cal_dessins_and_co píše: „Měl byste vidět úsměv na našich tvářích kdykoliv si všimneme jakéhokoliv z vašich děl.“ S chválou nešetří ani @shaystoneofficialsite: „Jsi tak talentovaný! Jsem unešená, že vytváříš umění jen kvůli tomu, abys vykouzlil úsměv na něčí tváři.“ A @pinkpeachtree má jedno prosté přání: „Kéž by tvá díla mohla být trvalá. Bude mi líto, až uvidím, jak je smyl déšť nebo sníh.“

Stále stejní hrdinové

Ve svých kresbách používá nejčastěji jasně zelené monstrum zvané Sluggo a flegmatické létající prasátko Philomenu. Rozmanitost zvěřince pana Zinna se však dle jeho kreseb zdá být omezena snad pouze velikostí chodníku a aktuálním rozpoložením.

Dobře pověšené triko a mikina dělá zázraky
Že je věšení prádla nuda? Londýňanka ho povýšila na umění

Svým uměním se snaží přinést radost do života kolemjdoucích lidí, které pravidelně zásobí pouličními obrazy s 3D efektem, a tak máte pocit, že na vás jeho hrdinové přímo vyskakují z chodníku či okolních zdí.

Nejvíce kreseb se objevuje v jeho rodném městě, nicméně někdy lze jeho umělecký podpis najít i na Manhattanu, na návsi ve Švédsku či na rozích ulic v Tchaj-wanu. Světové proslulosti však dosáhl především díky svým profilům na sociálních sítích, jako je Instagram, Facebook, YouTube a další.

Více informací najdete i na webu https://zinnart.com/about-the-artist/.