Bublanina s ovocem

Budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 180 g cukru krupice
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 180 g smetany ke šlehání
  • 60 ml mléka
  • ovoce podle chuti a sezony
Vláčná a nadýchaná bublanina
Bublanina jako sen. Vláčnému a nadýchanému těstu dominuje ovoce

Postup:
Cukr vyšlehejte s vejci do pěny. Opatrně přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec smetanu a mléko.

Nalijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný polohrubou moukou. Nahoru naskládejte ovoce.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 40 až 45 minut.

Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.