Po konci v Karviné kopal Zbyněk Pospěch v nižších soutěžích. V osmatřiceti letech střílel branky za opavskou Slavii v I.B třídě a pak ale přišla nabídka z divize. „Volal mi kamarád Tomáš Mičola, že v Bruntálu hledají zkušeného hráče. Nakonec mě kontaktoval Ondra Kušnír, zda bych neměl zájem. Situaci jsme probrali a já se rozhodl, že do toho půjdu,“ řekl fotbalista se sedmapadesátí prvoligovými starty na kontě. „V Bruntále jsem poznal trenéra Kotalu, pro mě férový chlap. Tréninky pod ním mě baví. Domů se vracím pozitivně naladěný,“ pousmál se kanonýr, který během angažmá v pražské Dukle vstřelil olomoucké Sigmě čtyři branky.

David Korčian momentálně hraje za Chomýž
Bývalý kanonýr David Korčián: Sestupů a krachů jsem zažil opravdu hodně

V sestavě Slavoj Olympie nastupuje s dalším ligistou Ondrou Kušnírem. „Pro náš tým je to klíčový hráč. Je vidět, že má spoustu zkušeností, což hodně pomáhá mladým hráčům, kteří v kádru jsou,“ podotkl Zbyněk Pospěch.

Cílem klubu z okresního města je záchrana ve čtvrté nejvyšší soutěži. „Uvidíme, zda se bude na jaře hrát, ale podzim až tak špatný nakonec nebyl,“ poznamenal odchovanec Opavy. V jednom z podzimních duelu Bruntálští nastoupili proti béčku Opavy. Tento zápas vyhráli 1:0. „Opavské béčko trénuje můj kamarád Lukáš Černín, i proto mě vítězství těšilo. Vsadili jsme se o pivo, které jsem vyhrál,“ usmál se zkušený útočník a dodal: „Opava je mou srdeční záležitostí. Ale nějak hodně vzájemné zápasy neprožívám. Už v lize jsem proti ní nastoupil hodně krát.“

Byť před Bruntálem kopal pouze I.B třídu, na divizi si rychle zvykl. „Člověk už nemusí být sprinterem. Je to o zkušenost. Vím, kde se pohybovat. Samozřejmě, že jsem se musel na soutěž připravit. Nechtěl jsem se ztrapnit. Lidé chtěli Pospěcha, který týmu pomůže a tak jsem se k tomu taky postavil,“ podotkl fotbalista téměř s dvoustovkou ligových startů na kontě.