Starší žáci

Utkání soupeřů ze stejných pozic tabulky bylo důležité pro oba týmy. Domácí se několikrát snažili o postupný útok v kombinacích na jeden dotek, ale obrana Jiskry dokázala všechny tyto pokusy odvrátit. Největším nebezpečím pro branku hostů byly standardní situace, které ale pozorný Vilímek dokázal chytit. Také Rýmařovští se dostali k ohrožení brány, hlavně po rohových kopech. Bohužel všechny pokusy skončily v rukou brankáře.

Do druhého poločasu vstoupili hosté velmi dobře a vytvářeli na Vřesinu tlak. A ten slavil úspěch. Nebes obral soupeře o míč a vytvořil pro Bociána šanci, kterou nemohl odmítnout, 0:1.

Domácí celek to zaskočilo. Jiskra se do konce zápasu dostala do dvou šancí, které ale nezakončila.

„Vcelku vyrovnané, ale ne zrovna atraktivní utkání, ve kterém bylo vidět spoustu nepřesností na obou stranách. Domácí si nevytvořili v zápase téměř nic a tak jsme ve druhém poločase převzali iniciativu my. Oproti prvnímu poločasu bylo znatelně vidět zlepšení pohybu především při napadání a z toho jsme dokázali vytěžit gól. Od té chvíle jsme utkání kontrolovali a snažili se využít chyb v obraně domácích. Bohužel nás pořád trápí lepší produktivita, ale i tak je třeba mužstvo pochválit za jednotný výkon a to především za druhý poločas, kdy poctivou prací a trpělivostí na svou šanci počkali," zhodnotil spokojený trenér Jiskra Martin Jiruš.

FC Vřesina - Jiskra Rýmařov U15 0:1 (0:0)
Branky: 44. Bocián
Rýmařov: Vilímek - Kopeček, Kováč, Schwarz, Struhár (53. Štěpaník), Jan Tihelka, Vachuta, Nebes, Orel, Válek, Bocián

Mladší žáci

Od úvodního hvizdu si vytvořili mladší žáci Jiskry územní převahu a bylo otázkou času, kdy jim to tam začne padat. V 8. minutě Kateřina Furiková vyslala míč za obranu a Schwarz se nemýlil, 0:1.

V 16. minutě to byla opět Furiková, když zpětnou přihrávkou našla Tihelku a jeho tvrdou střelu gólman neudržel, 0:2. Hned za dvě minuty to byla do třetice kapitánka Rýmařova, která za obranu vyslala Jablončíka a bylo to 0:3.

Soupeř se za obranu Jiskry dostával sporadicky a spoléhal zejména na nakopnuté míče a rychlé brejky. To se soupeři podařilo zužitkovat ve 21. minutě, když Tihelka na polovině uklouzl a domácí útočník se už řítil sám na Gorčíka. Ten jeho střelu vyrazil, ale bohužel tak nešťastně, že trefil dobíhajícího Hrabinu, který si balon srazil do vlastní sítě, 1:3.

Ve 26. minutě se domácí dostali do úplně stejné příležitosti, když naši hráči na domácího útočníka zapomněli a ten se tentokrát trefil, 2:3. V poslední minutě ještě hosté dokázali svůj náskok navýšit, když se trefil Hladký, 2:4.

Do druhého poločasu nastoupili hosté aktivně. V 35. minutě se zapsal mezi střelce Köhler, dokázal umístit odražený míč do branky, 2:5. V 38. minutě se situace opakovala, tentokrát však dorážel vyražený míč Schwarz, 2:6. Ve 48.minutě se křížnou střelou prosadil opět Jablončík a upravil stav na 2:7 a v 56.minutě se technickou střelou k tyčce trefila i Furiková , 2:8.

Soupeř se ve druhém poločase i díky zodpovědnějšímu postavení obránců téměř nedostal k brance Jiskry. V průběhu druhé půle se do rýmařovské branky dostal i druhý brankář Marek Skipala, který však moc práce neměl. V poslední minutě utkání ještě rozhodčí odpískal po faulu na Kateřinu Furikovou pokutový kop, ke kterému se postavil Köhler a přesnou střelou k tyčce stanovil konečný výsledek utkání na 2:9.

FC Vřesina - Jiskra Rýmařov U13 2:9 (2:4)
Branky: 8. a 38. Schwarz, 16. Tihelka, 18. a 48. Jablončík, 29. Hladký, 34. a 59. Köhler, 55. Furiková
Jiskra Rýmařov: Gorčík (MarSkipala) - Hradil, Jablončík, Hrabina, Köhler, Palys, Papaj, Furiková, Schwarz, Tihelka, Hladký

-jr-