Starší žáci se drželi poločas

Utkání s Krnovem začalo opatrně. Krnovští se snažili kombinačně najít místo v domácí obraně. Domácí jim odpovídali rychlými protiútoky, kdy především Sekanina a Bocián byli hodně aktivní. Jenže v sedmnácté minutě odvrátil rýmařovský Kováč míč jen k hostujícímu útočníkovi a ten vstřelil první gól zápasu.

Domácí mladíky obdržená branka nakopla k větší aktivitě a to se ve dvacáté šesté minutě vyplatilo. Sekanina dohrál souboj s nejistým brankářem a ten ho pouze za cenu faulu v pokutovém území poslal k zemi. K penaltě se postavil Josef Válek a přesnou ranou k tyči se nemýlil, 1:1.

Do druhého poločasu lépe vkročili hosté. Ve čtyřicáté minutě pěknou kombinační akcí na jeden dotek překonali domácí obranu a opět se ujali vedení. V ten moment Rýmařov opět přepnul na vyšší otáčky, ale veškerá snaha přišla vniveč.

Navíc dvěma fauly v okolí velkého vápna dali domácí hráči možnost zahrávat Krnovu přímé kopy a byly z toho dvě branky. V padesáté minutě se ještě po pěkné průnikové přihrávce hosté prosadili naposledy a upravili na konečných 1:5.

„V dnešním utkání nelze klukům vytknout snahu a bojovnost, bohužel fyzicky vyspělejší soupeř dokázal využít naše chyby a rozhodnout tím utkání ve svůj prospěch. Ale určitý posun proti utkání v Dolním Benešově tam byl. Nezbývá nám než připravit tým na další velké sousto, Hradec nad Moravicí," zhodnotil vystoupení svého týmu kouč Martin Jiruš.

Jiskra Rýmařov - FK Krnov 1:5 (1:1)
Branka Rýmařova: Josef Válek (z penalty)
Rýmařov: Vilímek - Tihelka, Kopeček (56. Z. Válek), J. Válek, Kováč (51. Skoumal) - Vachuta, Schwarz (58. Horáček), Nebes, Sekanina, Struhár (42. Štěpaník) - Bocián

Mladší žáci dostali desítku

Své první jarní domácí utkání odehráli mladší žáci Jiskry proti vedoucímu Krnovu. Už úvod střetnutí domácím nevyšel, v šesté minutě prohrávali 0:3. Pak se hra vyrovnala a Jiskra si vytvořila i šance. A Jablončíkovi se povedlo snížit. Při šancích Krnova podržel domácí gólman Skipala.

Taky počátek druhé půle se Rýmařovu nepovedl. Čtvrtou branku dostal po brejku, pátou po zmatcích před vlastní brankou. Jenže domácí se nevzdávali. Filip Köhler proměnil penaltu, když potrestal faul na vlastní osobu.

Po něm se prosadil opět Jablončík. Bylo to 3:5 a pořád se dalo s utkáním něco udělat. Jenže domácí hra se zhroutila. Hloupé chyby znamenaly dalších pět gólů v rýmařovské síti.

„Z celého průběhu zápasu je třeba si vzít ponaučení. I když je soupeř vyspělejší, je potřeba k osobním soubojům přistoupit daleko zodpovědněji, být daleko aktivnější a v kritických situacích hru zjednodušit. Do utkání musíme vstupovat především s odhodláním zvítězit a přestat sledovat statistiky soupeře v soutěži," zhodnotil utkání vedoucí mužstva Zdeněk Kudlák.

Jiskra Rýmařov - FK Krnov 3:10 (1:3)
Branky Rýmařova: Jablončík 2, Köhler
Rýmařov: Skipala - Hrabina, Ujfaluši, Papaj, Přecechtěl, Hradil, Furiková, Köhler, Palys, Jablončík, Popovyč, Hladký