Byť vzhledem k nepříznivému počasí bylo utkání v ohrožení, nakonec se neodkládalo. Obě strany se shodly na tom, že hřiště bylo připraveno perfektně.

„Nebylo to nic jednoduchého, protože jsme čelili přívalům sněhu. Poděkování patří technickým službám a správci stadionu. Na přípravě hrací plochy strávili snad osm hodin,“ chválil sportovní manažer Krnova a asistent trenéra áčka Gustav Santarius mladší.

První poločas moc vzrušivých momentů nenabídl. Nejblíže z domácích měl ke gólu Hrubý. Z mužstva Slavoj Olympie naopak nebezpečně zahrozil Kyselý.
Ve druhé půli bylo na hřišti podstatně živěji.

„Během asi padesáté minuty jsme měli kopat penaltu. Jeden z hostujících hráčů zahrál ve vápně rukou, rozhodčí to však neodpískal,“ líčil asistent krnovského kouče.

Jeho tým se dostal do několika zajímavých brejkových situací, Sabó a dvakrát Havlíček se ovšem mezi střelce nezapsali.

Místo toho udeřilo na druhé straně. Orság připravil Kyselému balon na střelu z voleje a druhý jmenovaný svou ránu umístil k tyči. Domácí následně přeskupili řady a hru vytáhli na tři útočníky.

Tato změna taktiky brzy přinesla své ovoce. Hodně tomu ale napomohl velezkušený stoper Bruntálu Jakub Dohnálek, který si zbytečně pohrával s míčem, až mu ho uzmul Pokorný, potom obešel dva protihráče, dal pod sebe na hranici šestnáctky a střídající Mrukvia se nemýlil.

„Byla to naprosto zbytečná chyba. Dohnálek se snažil kličkovat místo toho, aby balon odkopnul. Mrzí mě i to, že předtím jeli Adamovský a Orság sami na branku a kvůli lehkovážnému zakončení šance zahodili. V nastavení se pak náš Šustr ocitl na malém vápně úplně sám a přestřelil,“ komentoval bruntálský kouč Antonín Mura a ještě dodal:

„Bod z venku je sice dobrý, ale měli jsme mít tři. Připravili jsme se však o ně naši nedisciplinovaností. Zkušení hráči by neměli tak zbytečně chybovat a zahazovat tutovky. Soupeři gratuluji k remíze, byť udeřil prakticky z jediné šance.“

Krátkým hodnocením přispěl také Gustav Santarius mladší.

„Kdyby se pískala penalta a my bychom ji proměnili, myslím, že by se zápas mohl vyvíjet jinak. V posledních dvaceti minutách nás Bruntál přitlačil a byl silnější na míči. Naštěstí jsme vyrovnali. Remíza je však dle mého i tak spravedlivá,“ poznamenal krnovský sportovní manažer a ještě připojil pár postřehů:

„Navzdory mrazivému počasí dorazily skoro tři stovky lidí, takže derby mělo solidní atmosféru. Škoda, že se nehrálo za slunečna. Podle mého by v teplejších podmínkách dorazilo podstatně více lidí.“

Krnov – SO Bruntál 1:1 (0:0)
Branky: 84. Mrukvia – 75. Kyselý. Rozhodčí: Futerko – Laštuvka, Šujan. ŽK: Ostrák – Češek. Diváci: 228.
Krnov: Řeháček – Pella, Daříček, Ostrák, Pokorný – Hrubý (78. Moravec), A. Ondra, Burian, Bartoníček (83. Zacpal), Sabo (68. Mrukvia) – Havlíček. Trenér: Ladislav Bártek.
Bruntál: Jaška – Zrník, Jan Krajčovič, Dohnálek, Češek – L. Kundrátek (68. Blažek), Kyselý, Šustr, Hrabovský (57. Lavrovič) – Orság, Adamovský. Trenér: Antonín Mura.

Nová horolezecká stěna v Krnově
Krnované poprvé vyzkoušeli novou lezeckou stěnu