Obrovské přívaly sněhu, které zavalily celý Moravskoslezský kraj, se samozřejmě nevyhnuly ani Krnovu. Podle toho také vypadal terén. „Sníh se podařilo odklidit ze hřiště, ale pořád sněžilo, takže za chvíli ho bylo na ploše zase hodně. Nešly v podstatě ani kopat rohy, byly tam sněhové bariéry," povídal kouč domácího Krnova René Vojtěšek.

I přes tyto nesnáze se však střetnutí odehrálo. Krnovští měli k dispozici přesně jen jedenáct hráčů, čtyři vyřadilo zranění, Štěpán Ondra měl studijní povinnosti a Taras Furtchak musel do práce. S těžkým terénem se v první půli lépe vypořádali hosté z Chlebičova, když se mohli hned třikrát radovat a zajistili si poločasové vedení 3:0.

Po přestávce se však domácí do svého soka obuli a také začali střílet branky. Hned šestkrát lovil hostující gólman míč ze své sítě. A i když se Viktorka také ještě jednou trefila, vyhrál nakonec Krnov nad Chlebičovem ve sněhové vánici hokejovým výsledkem 6:4. „Utkání samozřejmě svůj účel nesplnilo," krčil rameny trenér Vojtěšek a pokračoval: „Na tom terénu se nedalo moc vymýšlet. Prostě byl to tréninkový zápas, který byl dobrý jenom k tomu, aby si kluci zaběhali, aby se hýbali. Nic víc," doplnil Vojtěšek.

Jak už bylo zmíněno, do zápasu nezasáhli čtyři marodi, Daniel Biskup, Tomáš Hudský, Adam Ondra a Jan Schreier. Ti by se však brzy opět měli zapojit do tréninkového procesu. „U Dana se uvidí v půlce týdne, Tomáš by měl v pátek začít trénovat. Adam ještě bude mít týden klid, ale taky by už to pak mělo být dobré. Honzu trápí zadní strana stehna, utkání by nejspíše odehrál, ale nechtěli jsme, aby se mu to v tom počasí ještě zhoršilo. Všichni čtyři by se měli během týdně dát dohromady," uvedl bližší informace krnovský kouč.

V sobotu odehrají Krnovští další přípravný duel. Od 14.00 hodin budou hostit také účastníka krajského přeboru, ovšem olomouckého, tým Zlatých Hor. „Bude to zase jeden z kvalitních soupeřů. I počasí by se mělo umoudřit. Chybět nám bude Míra Daříček, který jede na dovolenou," uvedl na závěr René Vojtěšek.

FK Krnov - Viktoria Chlebičov 6:4 (0:3)
Branky Krnova: Daříček 2, Pobucký 2, Mitura, Lalák
FK Krnov: Petr - Zelník, Daříček, Kozák, Dvořák - Klement, Bartoníček Lalák, Vavrečka, Mitura - Pobucký. Trenéři: René Vojtěšek, Petr Hrdlička