„Stála proti nám velká kvalita a zároveň velká výzva,“ řekl úvodem trenér Bruntálu Martin Kotala, který do hry nasadil i novou posilu, a to Matěje Pokorného z Lichnova. „Věděli jsme, že musíme pracovat dobře do defenzivy, což se stalo. Kluci velmi dobře bránili. Obranu skvěle dirigoval Ondra Kušnír. Je to fotbalista s neskutečným přehledem. Musím ale pochválit celý tým. Věděli jsme, že kdybychom brzy inkasovali, byla by to voda na soupeřův mlýn,“ podotkl šéf bruntálské lavičky. „Snažili jsme se hrát na brejky,“ dodal.

Gustav Santarius
Video: Krnovský kouč Gustav Santarius o poháru i nové sezoně

Uničov byl nebezpečný, měl velké šance. Vrcholem jejich snažení byl pokutový kop, který ale Aleš Krč poslal vedle, přestože brankář šel na druhou stranu. Šanci měl také Komenda, ale sám před brankářem trefil tyč. V samostatném úniku se neprosadil ani Jakub Vichta. „Bylo vyloženě vidět, že soupeř šel do utkání s jasnou taktikou bránit a hrát na brejky. Takový styl jsem od Bruntálu čekal. Za celý zápas vystřelil snad jednou na bránu a bylo to jen o tom, kdy dáme nějakou šanci. Kdybychom vedli v poločase 3:0, tak nikdo nemohl říct nic,“ popisoval průběh duelu uničovský trenér Jiří Neček.

Když už to vypadlo, že utkání půjde do prodloužení, přišel rohový kop Uničova. Po jeho zahraní se do balonu z voleje opře Krč a zařídil hostům postup. „Je to škoda, že jsme dostali gól v samotném závěru. Musím uznat, že Uničov vyhrál zaslouženě. I přes porážku jsem na své kluky pyšný. Už se těšíme na nedělní derby v Krnově,“ zakončil Martin Kotala.

Bruntál – Uničov 0:1 (0:0)
Branka: 89. Krč. Rozhodčí: Bebenek – Lukašík, Godryd. ŽK: Vojtík. Diváci: 250.
Bruntál: Studený – Galus, Kušnír, Vojtík, Goněc – Schwarz, Blažek, Hanel (82. Unverdorben), Knapp (66. Slavík), Pokorný – Rončák. Trenér: Martin Kotala.
Uničov: Kvapil – Saňák (78. Diblík), Vejvoda, Koutný, Javůrek (60. Sečkář) – Vichta (90+2. Coufal), Kamas (46. Svoboda), Hausknecht (46. Bača), Vybíral – Krč, Komenda. Trenér: Jiří Neček.