„Výborná příprava, výborné utkání. Kluci k tomu perfektně přistoupili a podle toho to vypadalo i na hřišti," usmíval se kouč staršího dorostu FK Krnov Martin Lhotka. Od počátku to byl velice vyrovnaný souboj. Krnováci se sice dostávali do koncovky, ale tam se trápili. Naopak už ve čtvrté minutě inkasovali.

„Jak už jsem předtím říkal, že nedostáváme normální góly ze hry, tak se to zase potvrdilo. Dostali jsme branku po rohovém kopu," kroutil hlavou Lhotka a pokračoval: „Vždycky chceme všechny situace v naší šestnáctce řešit fotbalově místo toho, abychom v kritické chvíli odkopli balón pryč."

Jenže po přestávce předvedli krnovští mladíci výbornou efektivitu v zakončení. „Obraz hry byl pořád stejný. Hrálo se nahoru-dolů, ale nám to tam začalo padat," podotkl Martin Lhotka. Tři góly vstřelili Krnováci po rychlých brejcích, jednu ze standardní situace a tu poslední po skvěle vyřešené situaci jeden na jednoho.

„Osvědčili jsme naši velkou zbraň a to je výborný přechod do útoku. Kluci si začali věřit a najednou to šlo," hodnotil s úsměvem trenér dorostu FK Krnov a ještě přidal perličku: „Jeden náš gól dal i náhradní gólman Zezula, který pak nastoupil do útoku a prosadil se ze standardky."

V sobotu přijede k dalšímu přípravnému utkání do Krnova dorostenecký celek Města Albrechtic.

FK Krnov - SK Kravaře 5:1 (0:1)
Branky Krnova: Zetek 3, Mitura, Zezula
Krnov: Nevřela - Gráf, Rolný, Blaschke, Wenda - Moša, Pučan, Zapletal, Pohludka, Žida - Zetek, střídali: Biskup, Mitura, Grajciar, Zezula. Trenér: Martin Lhotka