Stačila jediná branka

Ve středu 22. dubna sehrála dorostenecká Jiskra domácí dohrávku s Bílovcem. Domácí se museli obejít bez zraněných hráčů, ale i tak toužili po vítězství. Do prvního poločasu nastoupili oba celky aktivně. Hosté hráli jednoduchý fotbal na dlouhé míče za obranu.

Až na jednu výjimku, kdy zachraňoval brankář Kubját, se k ničemu vážnějšímu nedostali. Naopak to byli domácí, kteří těžili ze šancí po stranách, ale koncovka byla nepřesná, nebo končila u gólmana hostí.

Druhý poločas probíhal ve stejném duchu, jako první. Hosté hrozili jen sporadicky a Jiskra si dál vytvářela šance. Jednu z nich měl Cabák, který prošel sólovou akcí až za obranu soupeře, ale bohužel ve finální fázi nedokázal proměnit.

O chvilku později byl v šanci Sekanina, ale sám před gólmanem hostů selhal. Všechno nasvědčovalo k dělení bodů, ale v 85. minutě přešel Vajdík přes obránce a nekompromisní střelou zajistil Rýmařovským tři body.

„Byl to nervy drásající zápas. Měli jsme mnoho šancí, ale ta koncovka nám prostě dnes chyběla. Bílovec byl dobrým soupeřem, hrál docela tvrdě, ale kluci se nenechali zastrašit tvrdou hrou. Já osobně mám rád tvrdší hru, takže jsem si zápas vychutnal.

Museli jsme trošku poupravit posty hráčů kvůli marodce a Martin Kováč na mě udělal veliký dojem na postu stopera. S Cabákem to bylo výborné obranné duo. Jakub Sekanina na postu středního záložníka mě taky potěšil svým nasazením. A do třetice mile potěšil Lukáš Urbánek na levé obraně," uvedl kouč Tomáš Durna.

Jiskra Rýmařov - Bílovec 1:0 (0:0)
Branka Rýmařova: Vajdík
Jiskra Rýmařov: Kubját - Urbánek, Kováč, Cabák, Raušer - Seifert, Vajdík, Sekanina, Zifčák - Kopeček, Tomeček, střídali: Hořínek, Nebes

Vrbno nestíhalo

V dalším utkání přivítali dorostenci Jiskry v sobotu na svém hřišti Vrbno pod Pradědem. Hra byla od prvního poločasu v režii domácích. O první branku se postaral v 5. minutě Daniel Kopeček, který se nejlépe zorientoval ve vápně.

Hned po chvilce mohl zvyšovat Zifčák, ale v dobré příležitosti minul. Ve 22. minutě dostali domácí výhodu přímého kopu z hranice velkého vápna, k němuž se postavil Kováč a zvýšil na 2:0. Ke konci prvního poločasu se postupně dostávali do hry i hosté. Ve 36. minutě se po odraženém balónu dostal do koncovky hráč Vrbna a snížil na 2:1.

Ve druhé půli nastoupili domácí opět s chutí a v 56. minutě na 3:1 zvyšoval Daniel Kopeček, který se ocitl sám za obranou soupeře a obešel brankáře. Postupem času se domácí vytráceli, chyběl jim zejména pohyb bez míče. Poslední tečku za zápasem udělal v 72. minutě Tomeček, který se prosadil z přímého kopu.

„Opět ta samá písnička, koncovka. Tolik šancí, co se zahodilo, to by vystačilo na tři zápasy. Hra bez míče byla špatná. Soupeř přijel ve slabším složení, v základu měl tři žáky a my místo toho, abychom je přehrávali, tak jsme se nechali uspat. Sice jsme vyhráli, ale zápas se mi nelíbil," zhodnotil duel trenér Rýmařova Tomáš Durna.

Jiskra Rýmařov - Sokol Vrbno 4:1 (2:1)
Branky Rýmařova: Daniel Kopeček 2, Kováč, Tomeček
Jiskra Rýmařov: Kubját - Urbánek, Kováč, Cabák, Raušer - Seifert, Vajdík, Sekanina, Zifčák - Tomeček, Kopeček, střídali: Nebes, Beier. Trenér: Tomáš Durna