Domácí začali hned od začátku aktivně a tlačili protivníka k jeho pokutovému území. Jiskra si vytvářela spoustu šancí, ale koncovka vázla. Nikdo nebyl schopen dát úvodní gól zápasu. Až po dvaceti minutách se dostal ke střele zpoza šestnáctky domácí záložník Michal Turták a vydařenou ranou do šibenice otevřel skóre střetnutí, 1:0 pro Rýmařov.

Smůlu měl v dalším průběhu domácí Jakub Holuša, který si připravil spoustu příležitostí, ale nedařilo se mu ideálně zakončit. První poločas tak skončil jednobrankovým vedením rýmařovské Jiskry.

Po přestávce pokračoval fotbal ve stejném duchu, jako v první půli. Domácí si vytvořili tlak a připravovali si jednu možnost ke skórování za druhou. Bohužel jim však nebylo přáno je zakončit brankou. Do druhého poločasu nahradil Tlapala na postu levého beka Jiskry Jindřich Turták. Právě po jeho straně podnikali Svinovští množství svých útočných pokusů. Domácí obránce však všechny možnosti protivníka zlikvidoval.

Naopak závěr patřil opět domácím. Další ze střídajících hráčů Jiskry Jiří Bendík stál ve správný čas na správném místě. Po střele se balón odrazil právě k němu a Bendík jej neomylně poslal do prázdné hostující svatyně, 2:0.

Skóre mohlo být ve prospěch domácích ještě vyšší. Obránce Martin Bureš prošel po krásné sólové akci celým hřištěm a ještě dokázal zakončit. Míč z jeho kopačky jen těsně přeletěl břevno. Jiskra tak po velice dobrém výkonu porazila Svinov 2:0.

„Pochvalu zaslouží bez výjimky všichni hráči. Podali jsme kolektivní výkon a výhra byla zcela zasloužená,“ chválil své svěřence trenér Rýmařova Roman Procházka a vypíchl ještě jeden kuriózní moment: „Nesmím zapomenout na Kamila Paulera, který je fotbalovou profesí útočník, ale zaskočil v bráně za chybějícího gólmana a vychytal čisté konto,“ usmíval se kouč Procházka.

Jiskra Rýmařov - Vítkovice Svinov 2:0 (1:0)
Branky: Michal Turták, Bendík
Jiskra Rýmařov: Pauler - Klembara, Bureš, Mrhal, Tlapal (Jindřich Turták) - Zatloukal (Bičan), Vaněrek, Michal Turták, Furik (Bendík) - Holuša, Mitov (Kameník). Trenér: Roman Procházka.