Po podzimní části mají na kontě osm bodů stejně jako poslední Moravan Oldřišov. Čtrnácté v pořadí Janovice mají jedenáct bodů a třináctá Pustá Polom třináct bodů. Odstupy na konci tabulky nejsou velké a o záchranu bude určitě tuhý boj.

Podzimní část absolvovala Jiskra s velmi mladým kádrem a i když tým herně nepropadal, tak nezkušenost mladých hráčů se projevovala. Přes zimu tak měli v rýmařovském oddíle o starosti postaráno. Jiskra zahájila přípravu začátkem ledna a v průběhu dávala dohromady kádr mužstva, ze kterého odešel brankář Urban a někteří další hráči. Trenér Milan Furik a vedoucí Václav Tlapal kromě tréninkového procesu protáhli tým i soustředěním na horách.

V rámci zimní přípravy sehrála Jiskra celkem šest přípravných utkání. S Velkými Losinami v divokém utkání remizovala Jiskra 6:6. Do Krnova odcestoval silně kombinovaný tým Rýmařova a podlehl 0:9. Na hřišti účastníka olomouckého krajského přeboru z Jeseníku sehrála Jiskra poměrně dobré utkání a odvezla si porážku 3:5. V Kylešovicích si Rýmařovští s chutí zastříleli a vyhráli vysoko 10:2. Generálkou na zahájení mistrovské sezóny pak bylo utkání ve Šternberku, odkud si Rýmařov přivezl prohru 4:5.

„Dávali jsme v zimní přípravě postupně dohromady náš kádr. Přípravná utkání nám určitě něco naznačila. Velkým problémem je pro nás post brankáře, kde jsme měli značné rezervy,“ poznamenal vedoucí Jiskry Václav Tlapal.

V sobotu by měli rýmařovští fotbalisté zahájit jarní část krajského přeboru na vlastním hřišti, kde by měli nastoupit od 15.00 hodin proti Frenštátu pod Radhoštěm. „Zatím mámě potíže s terénem, který byl ještě pod sněhem. Uvidíme, jak to bude vypadat a poté budeme jednat s krajem,“ dodával vedoucí Jiskry.

Na zahájení soutěže jsou v Rýmařově natěšeni a určitě udělají vše, aby kvalitní soutěž pro město udrželi. „Kádr máme již pohromadě. Pro jaro bychom měli počítat s tímto kolektivem. Do brány bude připraven Kroutil, v obraně by se měli objevit Tlapal, Šašinka, Čulík, Harazim, Kováč, Sitař, v záloze Michal Furik, Schreier, Kršek, Pospíšil a v útoku Holčák, Šrom a Doležel. V záloze máme ještě Davida Furika a Gevorgiana Tkačika, kteří s námi absolvovali přípravu,“ uzavřel naše zastavení v Rýmařově Václav Tlapal.