Mezi hráči nepříliš oblíbenou zimní přípravu zahájil zatím pouze třináctičlenný, značně pozměněný kádr rýmařovské Jiskry. Schází v něm jedna z rýmařovských opor posledních let Pavel Švajda, který to zkouší v týmu účastníka Moravskoslezské fotbalové ligy Uničova. Proti podzimu netrénuje ještě Píca, o nějž je zájem v Mikulovicích a zatím ani Šašínka, který bude plnit policejní studijní povinnosti. V jednání je ještě odchod Dankoviče do Rakouska, a tak rýmařovský kouč Petr Kostelník nebude bez starostí. Ve svém kolektivu přivítal novice Holčáka, který hrál podzim v Dolním Benešově a hned se v Rýmařově uvedl dvěma góly.

K prvnímu přípravnému utkání si Rýmařovští fotbalisté pozvali aspiranta na postup z okresního přeboru, posílený celek bruntálské Olympie. Utkání se hrálo na náhradním travnatém hřišti v Rýmařově. Domácí fotbalisté nastoupili do prvních pětačtyřiceti minut již s uzdraveným brankářem Šulákem a byli lepším týmem. Jiskra svého bojovného soupeře přehrávala a potvrdila to i čtyřmi góly v síti Olympie v prvních pětačtyřiceti minutách.

Vyrovnaná hra

Ve druhém poločase zápasu se hra vyrovnala a k slovu se dostal také bruntálský kolektiv, který si vytvářel brankové příležitosti a dvěma góly korigoval výsledek na konečných 5:2.

Rýmařovští pokračují v sérii přípravných utkání v sobotu na umělé trávě v Uničově, kde bude jejich soupeřem Šternberk. „Vzhledem ke značným změnám v kádru to nebudeme mít jednoduché. Zatím máme v kádru pouze třináct hráčů, ale budeme ještě jednat“, řekl k úvodu zimního přípravného období kouč Petr Kostelník.

Jiskra Rýmařov vers. Olympia Bruntál 5:2
Branky: Holčák 2, Ondruška, Dluhoš 2, za Rýmařov, Ševčík, Bučan za Olympii Bruntál.
Jiskra Rýmařov: Sedllář, Kováč, Jiřičný, Dankovič, Radim Přecechtěl, Pavel Orság, Dluhoš, Ondruška, Macrineana, Kamil Kocúr, Holčák, Hapka, trenér: Petr Kostelník.
Olympia Bruntál: Juračka, Krajčovič, Reiskup, Urban, Kramár, Olbert, Dorňák, Kocfelda, Cabal, Ševčík, Bučan, Ziakas, Orság, Kraus, trenéři: Urbaník, Kyselý, Krajčovič.