„Šlo o to, abychom si proti soupeři z vyšší soutěže zaběhali, prostě si s nimi zahráli fotbal," říkal rýmařovský kouč a pokračoval: „Naschvál jsme měli na úvod takl těžkého protivníka. Jsme v určité fázi kondiční přípravy, nějaká taktika nebo výsledek pro nás nehrála roli."

Rýmařov začal dobře, když už v první minutě proměnil Šupák penaltu. Jenže po čtvrthodině se pokutový kop zahrával i na druhé straně, 1:1. Opticky sice vypadala hra vyrovnaně, ale byli to třatiligoví domácí, kdo sázel góly.

„Ve středu hřiště to bylo úplně vyrovnané. My jsme měli poskládanou úplně novou obranu, z klasické sestavy tam byl jenom Harazin. Bylo to znát," povídal Milan Furik. Jiskra do poločasu inkasovala ještě třikrát, ve druhé půli přidali Uničovští ještě jednu trefu.

„Mrzí mě hlavně třetí, čtvrtý a pátý gól. Ty totiž nebyly ze hry, ale po standardkách a vždycky hlavou. Projevila se tam nezkušenost našich mladých," poznamenal Furik. Do druhého poločasu se sestava obměnila. „Šli tam mladíci, kteří hráli třeba vůbec poprvé. Kvalita hry šla dolů, spíše se bojovalo. Soupeř nám dělal problémy hlavně po stranách. Jsem rád, že si zahráli úplně všichni," doplnil kouč.

Výsledek nebyl v tomto případě důležitý. „Byl to zápas přesně v tom duchu, co jsme chtěli. Samozřejmě jsme mohli hrát zezadu, betonovat, ale to by vůbec nesplnilo účel. Chtěli jsme hrát otevřeně," hodnotil Milan Furik.

UNIČOV – RÝMAŘOV 5:1 (4:1)
Branka Rýmařova: 1. Šupák (penalta)
Rýmařov: Kameník – David Furik, Harazin, Šupák, Kováč – Tomáš Němec, Michal Furik, Jiří Furik, Vajdík – Ondruška, Kocúr. Střídali: Jan Kopeček, Pavel Kopeček, Tomeček, Tlapal. Trenér: Milan Furik

Další utkání
sobota 4. února: Mohelnice – Jiskra Rýmařov (11.00, UT Mohelnice)