Fotbalisté Jiskry šli do utkání proti Slavičínu s vědomím nutnosti naplno bodovat. Domácí si také od úvodních minut vypracovali převahu a s ní i brankové příležitosti. Otevřít skóre zápasu mohli po rohovém kopu Motyčka a po něm Ondruška, ani jeden ale míč do brány hostů nedostal.

Hostující tým byl pod tlakem a čelil náporu Rýmařova. Další šanci ke vstřelení vedoucí branky Jiskry měl Šupák, který pronikl do šestnáctky hostů, brankář Slavičína Jelínek jej vychytal.

Hosté začali postupem času hru vyrovnávat a na hrací ploše se začalo bojovat o každý metr hrací plochy. Rýmařovští byli přece jen útočnějším mužstvem a snažili se dále propracovávat do velkého vápna soupeře. Zkušení a vyspělí hráči Slavičína ale dokázali hru domácích eliminovat.

Rýmařovští se tak do šancí příliš nedostávali. Také na druhé straně končily útočné aktivity Slavičínských u domácího gólmana Kameníka, který si s centry či střelami ze střední vzdálenosti hostujících Kaluse a Macka věděl rady.

Bojovný a z obou stran houževnatý fotbal pokračoval i po přestávce. Hráči obou mužstev bojovali o střed hřiště, odkud se snažili dostat za obranu soupeře. Slavičín nadále spoléhal na dlouhé míče a zodpovědnou obranu. Domácí fotbalisté bojovali a chtěli vyhrát.

K tříbodovému zisku se nakonec přiblížili v 60. minutě. Po malé domů dostal brankáře hostů pod tlak domácí Šupák. Strážce slavičínské svatyně dostal míč až na středový půlkruh, odkud jej domácí Motyčka poslal pohotově dlouhým a přesným lobem za jeho záda.

Vedoucí gól Jiskru nabudil k ještě větší bojovnosti. Odpovědět chtěli ale i hosté. Obraz hry se příliš neměnil. Diváci mohli nadále sledovat vyrovnaný fotbal bez šancí. Jiskra hrála ze zajištěné obrany a protiútoky chtěla vedení pojistit. Hosté to zkoušeli, ale ani jeden z týmů se před brankami výrazně neprosazoval.

V závěrečných minutách se snažili hráči Slavičína zvýšit iniciativu a několikrát zahrozili. Stejně odpověděli i domácí. Gólová příležitost ale k vidění nebyla.

Rýmařovští dotáhli utkání k důležitému nejtěsnějšímu vítězství a o víkendu na něj budou navazovat na hřišti Dolního Benešova. „Bylo to dnes velmi bojovné a poměrně vyrovnané utkání. Nám patřil úvod zápasu, kdy jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí ke skórování, ale bohužel jsme je neproměnili.

Zkušení hráči soupeře si sice během utkání vyloženou šanci nevytvořili, ale ani nám toho v dalším průběhu už moc nedovolovali. Museli jsme o vítězství hodně bojovat a nakonec nám pomohl i trochu šťastný gól, za který jsme rádi," uvedl k utkání se Slavičínem kouč Jiskry Milan Furik.

Jiskra Rýmařov - Slavičín 1:0 (0:0)
Branka: 60. Motyčka. Diváci: 110
Rýmařov: Kameník - Kučera, Tomáš Němec, Horák (79. Kotůlek), Šupák - Michal Furik, Jiří Furik, Krejčí, Radek Němec - Motyčka, Ondruška (89. Lesák). Trenér: Milan Furik