Rýmařovští fotbalisté šli v jarní části soutěže výkonnostně nahoru a potvrdit to chtěli i na hřišti Hradce nad Moravicí. V utkání se ale hostům vůbec nevedlo. Domácí hráči zahájili velmi aktivně a často se dostávali do střeleckých příležitostí. Hráči Jiskry ale v prvním poločase herně až tak nepropadali, ale v útočné fázi se nedokázali střelecky prosadit. Ve hře Jiskry scházela přesnost a kombinace.

Příležitostí ke skórování, které si Rýmařovští vypracovali, zůstaly nevyužity, a tak se prosadil soupeř. Hradec nad Moravicí byl naopak v zápase produktivní. V prvním poločase využil dvě z několika vytvořených příležitostí a zajistil si dvoubrankový náskok.

Do druhých pětačtyřiceti minut nastoupili hostující fotbalisté se snahou o zvrat ve vývoji utkání. Na hrací ploše ale bylo vše jinak. Jiskra v úvodních minutách druhé půle herně zcela propadala a její hra se rozpadla. Hosté po chybách inkasovali pět branek a zápas byl jen o výsledku.

Jiskra se ve zbývajícím průběhu utkání snažila alespoň zmírnit narůstající debakl a v 64. minutě snížil střídající Doležel. O deset minut později ještě Pavlát druhým gólem v síti Hradce nad Moravicí korigoval, ale poslední slovo v utkání měli hráči domácího kolektivu, kteří upravili na konečných 8:2 ve svůj prospěch a poslali Rýmařovské domů s debaklem.

„Utkání se nám po všech stránkách vůbec nevydařilo. V prvním poločase to ještě šlo, i když to nebylo to pravé. Druhá půle se nám už vůbec nepodařila. Nešlo nám vůbec nic a domácí nám nasázeli šest branek. Čekají nás teď důležité zápasy na domácím hřišti, kdy v sobotu hostíme Petřkovice a hned ve středu pak Oldřišov," řekl vedoucí rýmařovského mužstva Václav Tlapal.

Hradec nad Moravicí - Jiskra Rýmařov 8:2 (2:0)

Branky Rýmařova: 64. Doležel, 74. Pavlát

Jiskra Rýmařov: Martinák Čulík (62. David Furik), Šašinka, Harazim, Kováč Pavlát (80. Tlapal), Jiří Furik, Schreier, Michal Furik Šrom, Holčák (59. Doležel). Trenér: Milan Furik, vedoucí: Václav Tlapal.