„Došlo na má slova. Nebylo v silách soutěž dohrát, už proto, že koronavirová situace nebyla ve všech krajích stejná,“ řekl Antonín Mura, trenér Města Albrechtice. „A dohrávat nějaká čtyři kola, by bylo neregulérní,“ dodal jedním dechem. „Mluvilo se o testování. Ale k tomu je třeba ještě zajistit dezinfekce kabin, což mi přišlo v amatérských podmínkách nereálné,“ podotkl Mura.

Manažer krnovských florbalistů Filip Fňukal. Foto. Archiv Filipa Fňukala
Filip Fňukal patří ke stožárům krnovského florbalu

Zkušený kouč lavičku týmu přišel v zimní přestávce. „Měli jsme nulu na bodovém kontě, přesto jsem věřil v záchranu. Tedy za předpokladu, že se soutěž regulérně dohraje. Navíc chyběly tréninky, kluci od listopadu prakticky nic nedělali,“ zvedl prst Antonín Mura. „Nedohrání soutěží tedy vítám, ale chápu, že třeba pro kluby, které byly na postup, je toto rozhodnutí kruté,“ řekl ještě trenér Albrechtic.

Antonín Mura má obavy i z nové sezony. „Samozřejmě, že klíčem k úspěchu je očkování. Ale mám obavy, aby některé kluby neskončily úplně. Fotbalistů je celkově málo. Navíc si myslím, že někteří kluci skončí. Zjistili, že fotbal není pro ně až tak důležitý. A mladých také moc není. Doba, kdy každá vesnice měla žákovský i dorostenecký tým je dávno pryč,“ uzavřel Mura