Od začátku nebylo pochyb o tom, kdo sobotní zápas divizní soutěže žen na bruntálském hřišti vyhraje a bylo jen otázkou skóre, o kolik to bude. Před utkáním trenér domácího týmu David Steffek nabádal hráčky Bruntálu, aby soupeřky nepodcenily.

Domácí fotbalistky vzaly jeho slova vážně a přistoupily k utkání zodpovědně. Od začátku zápasu se hrálo na jednu branku a góly padaly po pěkných kombinacích a střelách již od úvodních minut.

V 8. minutě to bylo již 4:0. Domácí tým kombinoval, ale spoustu akcí také někdy ukvapeně zakončoval. Další čtyři branky padly v rozmezí 17. až 25. minuty, stav poskočil na 8:0 pro bruntálské dívky. Ještě do poločasu se podařilo vstřelit kýženou „desítku" a zasloužila se o to ve 44. minutě jubilejním gólem Kocurová.

Ve druhém poločase předváděl domácí celek ještě lepší výkon, než v prvním a odevzdaným soupeřkám nasázel dokonce rovných patnáct branek. V 60. minutě bylo skóre již 15:0. Bruntálské hráčky šly za rekordním vítězstvím a chtěli dosáhnout v tabulce rovné stovky vstřelených branek.

Od 60. do 72. minuty padlo do hostující sítě pět branek a další jubilejní dvacátou vstřelila Jarošová.

Bruntálský tým ani za vysokého vedení nepolevil a pokračoval v brankostroji. Poslední branku utkání vstřelila v 89. minutě Jarošová a stanovila konečný výsledek na 25:0 ve prospěch dívek SO Bruntál, které se zastavily v počtu vstřelených branek v dosavadním průběhu soutěže na 99, když ještě v utkání ho mohla dosáhnout brankářka Švajdová, ale nastřelila v poslední minutě tyč branky hostů.

„Hráčky musím pochválit, že i za jasného stavu stále hrály a soupeři dávaly jeden gól za druhým. Ovšem na druhou stranu to byl pro nás soupeř, který nám nemá co dát a vůbec nás nemohl prověřit," hodnotil „rekreační" duel manažer týmu Ladislav Švajda a hned se také vyjádřil ke kvalitě ženských soutěží:

„Zápas byl zcela jednoznačný a bude jen dobře, pokud dojde příští sezonu k reorganizaci a takové týmy budou hrát pospolu s týmy jejich výkonnosti. Bohužel divize žen byly rozděleny na čtyři. Dle mého názoru měli být na tři skupiny a bylo by více kvalitnějších utkání. Nyní máme jasný cíl uhájit první místo a hrát poté s vítězem další skupiny o takzvaný titul divize," dodával.

FC Slavoj Olympia Bruntál - 1. BFK Frýdlant 25:0 (10:0)
Branky Bruntálu: Jarošová 8, Bizonová 6, Šandová 3, Helekalová 3, Kocurová 3, Lacková, Maková
FC SO Bruntál: Švajdová - Klepáčková, Steffková, Maková (60. Kremserová), Dorňáková (65. Butorová) - Lacková, Jarošová, Kocurová (46. Harkabusová), Helekalová - Bizonová, Šandová. Trenér: David Steffek