Hosté od úvodních minut prokazovali svou technickou vyspělost a kombinačním fotbalem ve středu hřiště drželi míč. Domácí ale nastoupili do zápasu s velkým odhodláním a bojovným, nadšeným výkonem na soupeře platili. Už ve 3. minutě se tlačil do šance domácí Orság. Na druhé straně pálil ze střední vzdálenosti Kempný, ale branku netrefil. Hosté drželi míč na svých kopačkách a snažili se prosadit do útočné činnosti. Tam ale narazili na výtečnou obrannou práci domácích fotbalistů, kteří nedali hráčům Dětmarovic ani kousek prostoru.

V 18. minutě to zkoušel Patrik Havlíček, přes obranu hostů ale neprošel. Ve 21. minutě to už domácím vyšlo. Po rohovém kopu Kazára se prosadil Zdeněk Orság a zblízka vstřelil vedoucí branku Bruntálu. Hosté zvýšili iniciativu, ale ta končila před velkým vápnem domácích. Naopak ve 25. minutě mohl zvýšit vedení Orság, samostatný průnik po přihrávce Tomáše Němce ale nezakončil. Ve 28. minutě se ale domácí přece jen dočkali podruhé. Ostrák vysunul novice v týmu Bruntálu Kazára a ten samostatný nájezd na hostujícího brankáře Kotrlu napodruhé proměnil. Favorizovaní hosté byli zaskočeni a o další dvě minuty později mohli inkasovat potřetí. Po akci Kazára a Němce se ocitl v malém vápně Dětmarovic Patrik Havlíček, z voleje ale poslal míč jen těsně nad břevno.

V závěru poločasu hosté přitlačili. Ve 44. minutě měl gólovou příležitost Káňa, Minarčík ve svatyni domácích vytáhl parádní zákrok a míč vytlačil na roh. Hosté to zkoušeli až do závěru první půle a v něm pomohla bruntálskému brankáři i tyč.

Kvalitní fotbal pokračoval i po přestávce. V 52. minutě vyšla domácím parádní akce. Po přihrávce Patrika Havlíčka pálil Ostrák do šibenice. Gólman Dětmarovic ale vytáhl bravurní zákrok. Hosté se snažili s utkáním něco udělat, ale dále naráželi před velkým vápnem na skvělý výkon domácího kolektivu, který výborně plnil taktické pokyny. Bruntálští hráli na brejky a v 61. minutě mohli vedení zvýšit. Kazárovu střelu ale opět zlikvidoval brankář hostů. Střelecky aktivní Kazár měl další možnost v 73. minutě, na brankáře hostů ale znovu nevyzrál.

Hosté se v závěru zápasu vysunuli a domácím se na jejich polovině otevřel prostor. V 78. minutě šli Bruntálští do přečíslení čtyři na dva, Patrik Havlíček zvolil místo přihrávky střelu, ale branku minul. Hosté hráli až do konce, a když v 89. minutě netrefil zblízka míč Hrtánek, tak se mohl domácí nováček soutěže radovat z překvapivého, ale zaslouženého vítězství 2:0.

„Jsem za vítězství strašně rád. Chtěl bych hlavně moc poděkovat všem klukům na hřišti i lavičce, kteří udělali pro dnešní úspěch maximum. A nejen za dnešní vítězství, ale i za postup z minulé sezony. Věděli jsme, že soupeř bude hodně silný v poli a na míči. Kluci ale dokázali velkým výkonem a obětavosti loni druhý tým tabulky přehrát a dotáhnout zápas do vítězného konce. Potěšila návštěva a věřím, že v příštím utkání ještě stoupne. Na dnešní výkon se budeme snažit navázat i v příštích utkáních,“ hodnotil
 první vítězné utkání v krajském přeboru kouč SO Bruntál Antonín Mura.

SO BRUNTÁL – DĚTMAROVICE 2:0 (2:0)

Branky: 21. Zdeněk Orság, 28. Kazár

Bruntál: Minarčík – Jan Krajčovič, Mohyla, Raab (83. Kopec), Tomáš Němec (Cabal) – Mohyla, Tomáš Němec, Patrik Havlíček, Ostrák (70. Banovec) – Šanda (74. Horák), Kazar (86.Kaup). Trenér: Antonín Mura. (st)