Břidličná vstoupila do utkání sebevědomě a hned od samého počátku dávala jasně najevo, že si hodlá z Bohumína odvézt minimálně bod. Byli to ale domácí, kteří si vytvořili první velkou šanci. V 6. minutě utekl hostující obraně Kubinski, toho ale bravurně zastavil gólman Břidličné Zifčák.

V 15. minutě přišel pro domácí první šok. K míči se dostal rychlonohý Raymond Darkeh a chytrým lobem poprvé překonal domácího brankáře. Břidličnou vedoucí branka ještě více nabudila a dále nebezpečně ohrožovala branku bohumínského mužstva. Do šanci se postupně dostávali Holčák, Darkeh, Patrik György a Kamil Kocúr.

Druhý gól hostů přišel ve 
26. minutě, kdy se k míči opět dostal Darkeh a podruhé stejným lobem překonal domácího gólmana. Bohumínští fotbalisté se ani po druhé inkasované brance nesložili a zatlačili soupeře na jeho vlastní polovinu. Když už se zdálo, že Břidličná do poločasu tlaku odolá, přišla standardní situace domácích, ze které ve 45. minutě Kubinski hlavou snížil na 1:2.

Druhá půle začala v režii bohumínského celku, který se nebezpečně tlačil před branku Zifčáka. Obrana Břidličné ale pracovala bezchybně. V 56. minutě se dostal k míči Kubinski a podruhé překonal brankáře Břidličné. Začínalo se znovu. Hosté byli po inkasované brance očividně rozhozeni a vzápětí přišel další trest v podobě třetí branky z kopačky Sittka.

V dalším průběhu se ale hosté zvedli. V 68. minutě se k míči dostal neudržitelný Darkeh a svým třetím gólem vyrovnal stav zápasu. Po této brance se hra a přelévala se z jedné strany na druhou. V 75. minutě byl faulován v blízkosti šestnáctky Bohumína Patrik György. Míč si postavil Holčák a počtvrté překonal domácího gólmana. Břidličná šla za vítězstvím, ale Bohumínu se vyplatilo, že makal až do konce. Domácí využili zaváhání v obraně Břidličné a Sittek vyrovnal.

„Bylo to utkání, které se muselo líbit snad každému," řekl po utkání předseda Břidličné Ludvík Zifčák starší a pokračoval: „Naše mužstvo si ale zaslouží absolutní pochvalu za bojovnost a především za to, že se nesložilo ani poté, když Bohumín nejdříve vyrovnal a posléze se dostal do vedení. O víkendu musíme svou stoupající formu potvrdit doma s Hájem a pak venku s Orlovou. To už bychom snad konečně mohli být kompletní," dodal ještě Zifčák.

Bohumín – Břidličná 4:4 (1:2)
Branky: Kubinski 2, Sittek 2 – Darkeh 3, Holčák.
Břidličná: Ludvík Zifčák – Kurej, Jiřičný, Drexler, Holčák – Kladníček, Kamil Kocúr, Patrik György (Chmelař), Roman György – Holčák, Darkeh, Jan Kocúr (Michal Kocúr). Trenér: Jan Jedlička. Diváků: 150