Fotbalisté Frýdlantu nad Ostravicí poskládali pro letošní ročník krajského přeboru velice silný tým a chtějí nahoru. Znát to na nich bylo i ve středečním zápase na vlastním hřišti s Břidličnou. Nekompletní hosté přijeli na hřiště favorita uhrát slušný výsledek a snažili se svému zdatnému soupeři od úvodních minut vzdorovat.

Domácí hráči si od začátku vypracovali převahu v poli a ta jim přinášela střelecké příležitosti. Ludvík Zifčák v bráně hostů podával za pomoci svých spoluhráčů spolehlivý výkon a odolával náporu Frýdlantu. Hráči Břidličné se snažili o protiútoky a po jednom z nich se dokonce ujali vedení zásluhou Jana Zifčáka.

Vstřelený gól Břidličnou povzbudil a její hráči podávali obětavý výkon. Silný tým domácích se ale s vývojem zápasu nemínil smířit. Domácí na soupeře ještě více přitlačili a výsledkem byly do přestávky dvě branky v síti brankáře hostů, které otočili výsledek na stranu domácích.

Od začátku druhých pětačtyřiceti minut domácí kontrolovali vývoj zápasu a snažili se své těsné jednobrankové vedení pojistit. Hosté bojovali a snažili se domácího soupeře překvapit z protiútoku. Frýdlant nad Ostravicí ale dramatizaci utkání nepřipustil a dvěma góly v řadě zvýšil své vedení na rozdíl tří branek.

Hostující fotbalisté bojovali až do konce a za svůj statečný výkon byli nakonec odměněni korigujícím gólem opět v utkání aktivního Jana Zifčáka, který stanovil i konečný výsledek na 2:4 z pohledu hostí.

Břidličná si odvezla dvoubrankovou porážku a o další body do tabulky krajského přeboru bude bojovat už v sobotu na svém hřišti, kde hostí od 16.30 hodin další přední tým soutěže, Pustou Polom.

Frýdlant nad Ostravicí - TJ Břidličná 4:2 (2:1)
Branky Břidličné: Jan Zifčák 2
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Jiřičný, Drechsler, Minich (Šarman) - Bureš, Chmelař (Jan Kocúr), Cálek, Kamil Kocúr - Holčák, Jan Zifčák. Trenér: Jan Jedlička