Konečně jste zase doma urvali vítězství.

Pro nás to byl hodně důležitý zápas, potřebovali jsme tři body a také potěšit domácí fanoušky. Hrou samotnou se nám to sice moc nepovedlo, bylo to spíše bojovné utkání. Oba týmy čekaly, kdo co vytvoří. Dali jsme dva góly, i když jich mohlo být víc, ale i za ně jsme rádi.

O obě branky jste se postaral vy, zkuste je popsat.

Jsem rád, že se mi konečně podařilo protrhnout střeleckou smůlu, protože jsem nedal gól snad padesát zápasů. Je to pěkné dát dva góly v zápase (směje se). První byl z trestňáku, povedlo se mi překopnout zeď a gólman se tam nedostal, byl krátký. A druhý, to byla pěkná akce, kdy šel balón pod sebe přímo proti noze, to jsem jenom uklidil do prázdné branky. Sice se štěstím, když to proletělo mezi stopery, ale skončilo to v bráně.

Hlavně ve druhém poločase jste si vytvořili opět spoustu šancí. Sice se povedlo vstřelit více, než jednu branku, ale co chybí, aby těch gólů bylo více?

No, dali jsme dva góly a vyhráli, přesně jak to říká trenér (usmívá se). Ale určitě jsme jich mohli dát víc. Naše zakončení je trošku zbrklé. Taky jsem měl ještě šanci dát jednu branku. Zakončoval jsem hned, ale kdyby na mě někdo křikl, že jsem sám, tak bych si asi balón ještě zastavil a ránu lépe umístil. Ale 2:1 nám stačí, jsou to tři body.

Jakým soupeřem byla Polanka?

Těžkým, oni mají zkušené mužstvo, mají výbornou středovou osu, starší chlapy. Hodně nás zlobili při standardkách. Ale i s mladými kluky v sestavě jsme to ubojovali.

Krnov se potýká s velkou marodkou a musí nastupovat mladí, jak zapadli do týmu?

Já si myslím, že zapadli dobře. Dostávají příležitost se ukázat. Dneska naskočil do zápasu mladý Košárek a hned měl dvě obrovské šance, mohl dát dva góly. Ty kdyby dal, tak se asi v kabině nedoplatí (směje se). I do kabiny zapadli mladí dobře, jsou to dobří kluci.

Takže marodka ani není znát, protože body získáváte.

Tak marodka znát je, protože bychom určitě hráli hezčí fotbal pro diváky. Teď spíše bojujeme. Snažíme se tam zapracovat právě ty mladé kluky. I tak se nám daří sbírat body, i když radši jednou vyhrát a jednou prohrát, než dvakrát remizovat.

Jak jste vy jako kapitán spokojený s probíhající jarní částí sezony?

Myslím, že je to dobré hlavně v kabině. Manšaft je v pohodě. Mě osobně se jaro líbí. Tréninky jsou výborné, i když nás přes týden chodí málo, protože hodně kluků je na školách. Ale v týmu je dobrá atmosféra, což je důležité.

Od jara máte nového trenéra. Jak ten zapadl k týmu?

Je vidět, že je mladý, řekl bych, že přinesl do týmu takový svěží vítr. Tréninky jsou hodně zajímavé, nás to baví, i když chodíme v menším počtu. Jsou zábavné a každý trénink si vždycky užijeme. A trénujeme celkem dost.

V sobotu vás čeká první celek tabulky, jedete do Dolního Benešova. Co očekáváte od tohoto utkání?

Jedeme tam zkusit překvapit. Nechceme se nikam hnát, budeme hrát na brejky. Bude to určitě hodně těžký zápas, ale hrát se dá s každým a já si myslím, že tam můžeme uhrát dobrý výsledek, aspoň bod.

René Vojtěšek: Ondra Bartoníček je nenahraditelný

Nejen se třemi body byl krnovský trenér René Vojtěšek spokojený. Jeho hráči ho potěšili i tím, jak se opět poprali se stávající marodkou. Chválil hlavně mladého Štěpána Ondru a také krnovského kapitána Ondřeje Bartoníčka.

Našel však i stinné stránky jako gól inkasovaný těsně před koncem první půle, a nebo tradiční neproměňování šancí.

Dali jste dva góly a vyhráli, ale jaký to byl zápas?

(směje se) Zjednodušeně řečeno, máme tři body a hotovo. Každopádně bych chtěl kluky pochválit. Opět jsme dobře zabojovali s marodkou. Chyběl nám v obraně Dan Biskup. Kluci odehráli solidní utkání, které mohlo být jednoznačnější, kdybychom proměnili další velké šance. Myslím, že výsledek 3:1 by tomu zápasu slušel víc. Mohli jsme dříve utéct na rozdíl dvou branek a bylo by více klidu. Polanka pak začala hrát na tři obránce, šli do rizika a útočili. Ale myslím si každopádně, že jsme vyhráli zaslouženě.

Vedoucí branku jste vstřelili docela brzy, už v osmnácté minutě, pak vás ale soupeř před poločasem zmrazil.

Přesně tak, dostali opět stejnou branku jako ve čtyřech zápasech předtím, to byl Hradec, Háj dvakrát, Polanka. Vždycky si necháme dát takovou jakousi slátanou branku a strašně si to utkání zkomplikujeme. Nicméně jsme si v kabině řekli, že je teprve poločas. Vycítili jsme, že máme obrovskou šanci zvítězit, protože přes tu marodku jsme byli herně určitě lepší. Celý manšaft musím ještě jednou pochválit za výkon, všechny kluky do jednoho. Asi bych ale vyzdvihl Štěpána Ondru, ten hrál výborný zápas. Hráli všichni výborně, ale Štěpán mě obrovsky potěšil, co předváděl (usmívá se).

Dva góly dal Ondřej Bartoníček. Jak je důležité pro Krnov mít Ondru Bartoníčka?

(směje se) Jak se říká: Každý je nahraditelný. Ale v současné době je Ondra Bartoníček pro Krnov víceméně nenahraditelný. Ale když jsme hráli v Českém Těšíně, tak nehrál, a vyhráli jsme (směje se). Osobně si myslím, že to je fotbalista, který patří k těm absolutně nejlepším hráčům v krajském přeboru vůbec.

Jak těžký byl zápas s Polankou?

Bylo takové hodně bojovné utkání. To jsou ty středy. Lidi přijdou z práce, mají plnou hlavu ještě jiných starostí. I to utkání tak začalo, než se všichni probrali, než se všichni přeladili na to, že jsme na stadiónu a že hrajeme zápas, tak to chvilku trvalo. A ty středy takové jsou. Věděli jsme to a mluvili s klukama. Hra měla sice šťávu, ale taky počasí bylo dost nepříjemné. Bylo takové první větší teplo letos, ale kluci prokázali dobrou fyzičku a zvládli to výborně.

Už tradiční otázka. Jak to vypadá s marody?

Dan Biskup má zatejpované stehno. Byl na vyšetření a to naštěstí ukázalo, že sval není natržený, ale jenom natáhnutý. Takže to nebude nějaký dlouhodobější problém. V sobotu v Dolním Benešově určitě hrát nebude. Sestava bude s největší pravděpodobností stejná jako proti Polance.

Dolní Benešov je první tým tabulky, s čím tam pojedete?

Jedeme tam zahrát si fotbal (usmívá se). Můžeme jen překvapit, zkusíme to, uvidíme. Jejich mužstvo jsem hrát neviděl, některé hráče ale znám. Oni jsou teď v laufu, hrají v pohodě. V čele tabulky mají dost velký náskok, takže si myslím, že to nebude žádná divočina, ale spíše fotbal na pohodu. Pokusíme se dovézt nějaké body.

Takže body budou bonus?

Určitě kdyby se podařilo na hřišti prvního urvat bod, bylo by to super.