Moravský Beroun hraje stejně jako Olympia I. A třídu, ale v olomouckém kraji, a také pro něj bylo utkání posledním testem před začátkem mistrovské soutěže.

V úvodních minutách mělo utkání oboustranně vyrovnaný průběh. Jak domácí Olympia, tak i fotbalisté Moravského Berouna ještě vyzkoušeli poslední možnosti před startem mistrovské sezóny a snažili se o útočný fotbal. Lépe to vycházelo domácím, kteří nenastoupili do zápasu s kompletním kádrem, který by měl absolvovat jarní část soutěže.

Zimní příprava hráčského kádru

„Přes zimu jsme zkoušeli hned několik hráčů, převážně i z polských řad. Nakonec jsou novými tvářemi jen Polák Kozlowski a snad i ze Slavoje Pavel Orság, který má zatím ale zdravotní potíže. Kádr polského kouče v barvách Olympie Jana Sniežka zatím neposílí ani zraněný Matějíček z Avíza Město Albrechtice," řekl vedoucí bruntálského mužstva Josef Krajčovič.

Olympia v utkání s přibývajícími minutami postupně přebírala iniciativu a vytvářela si brankové příležitosti. Pokorný a ani Šanda ještě stav neměnili. Prosadit se snažili i hosté, ale proti dobře organizované defenzívě domácích se jim to střelecky nepodařilo.

Bruntálští hráči se na hřišti lépe pohybovali a svou hru vyjádřili vedoucí brankou. Hostující tým se snažil o odpověď, ale bez úspěchu. Častěji míč na svých kopačkách měli aktivnější Bruntálští a před brankou Moravského Berouna byly k vidění další střelecké příležitosti.

Jednu z nich dokázal domácí celek využít a v polovině utkání si Olympia odnesla do kabin dvoubrankový náskok.

V dobrém výkonu pokračovali svěřenci Jana Sniežka, které čeká na jaře boj o záchranu, i ve druhých pětačtyřiceti minutách. Hosté zaostávali po herní i fyzické stránce a převaha domácích narůstala. Olympia se dokázala prosazovat i gólově a tak skóre v její prospěch narůstalo.

Na bruntálské umělé trávě si domácí vypracovali další šance a tři z nich skončily za zády nešťastného brankáře Moravského Berouna. Hosté našli do konce zápasu jedinou odpověď a před sobotním prvním mistrovským utkáním s Leštinou si odvezli z Bruntálu debakl.

Hráči Olympie naopak mohou být po vysokém vítězství v poměru 5:1 ve svůj prospěch s generálkou na nedělní start náročné sezóny spokojeni.

„Dnes jsme podali dobrý výkon, ale máme před sebou náročné jaro a chceme se v každém případě v soutěži zachránit. První krok se pokusíme udělat už v neděli, kdy od 14.30 hodin hostíme na svém hřišti Mokré Lazce," dodal vedoucí Olympie.

Olympia Bruntál půjde do jara pod vedením trenéra Jana Sniežka a vedoucího Josefa Krajčoviče s kádrem hráčů: Juračka, Horák, Němec, Stoklasa, Piňos, Jan Krajčovič, Dorňák, Petr Šanda, Kaup, Pokorný, Kozlowski, Hendrych, Bezděk, Zapletal, Cabál, Mišurec, Tomáš Orság a Svrčina.

Olympia Bruntál - Granitol Moravský Beroun 5:1 (2:0)
Branky Olympie: Hendrych 3, Piňos, Petr Šanda
Olympia Bruntál: Juračka, Horák, Němec, Stoklasa, Piňos, Jan Krajčovič, Dorňák, Petr Šanda, Kaup, Pokorný, Hendrych, střídali: Tomáš Orság, Svrčina, trenér: Jan Sniežek, vedoucí: Josef Krajčovič