Na neutrálním hřišti ve Vrbně pod Pradědem se střetly minulé úterý ve finálovém utkání Českomoravského poháru OFS Bruntál mladí fotbalisté Jiskry Rýmařov s Avízem Město Albrechtice a stejně, jako v mužské kategorii, musely o vítězi rozhodnout až pokutové kopy.

Utkání na dobře připravené travnaté ploše vrbenského hřiště za velmi dobrého řízení rozhodčího Kapusniaka začalo větší aktivitou fyzicky vyspělejších hráčů Města Albrechtic.

Rýmařovští i přes menší postavy ale úspěšně vzdorovali a snažili se hrát technicky a kombinačně. Na Albrechtické to platilo a výsledkem byl vedoucí gól Jiskry. V 18. minutě pronikající Hleba využil zaváhání v defenzívě Avíza a lobem přes brankáře otevřel skóre utkání.

V dalším průběhu první půle měli častěji míč na kopačkách hráči Města Albrechtic, ale vytvořené příležitosti nedokázali proměnit ve vyrovnávací gól. Bojovně hrající rýmařovští mladí fotbalisté tak uhájili poločasové vedení.

Také od zahájení druhého poločasu pokračoval albrechtický kolektiv v tlaku. Rýmařovští přežili několik šancí hostujících a podnikali protiútoky.

Vyrovnání se Avízo konečně dočkalo v 60. minutě zásluhou vydařené střely pod břevno z kopačky Hrabovského. Vstřelený gól Avízo povzbudil a dále tlačilo na soupeře.

Rýmařovský kolektiv se ale nemínil vzdát a o dvě minuty později dokázal rázně odpovědět. Po protiútoku se dostal k míči hbitý Sacký z týmu Jiskry, pohrál si s obranou Albrechtických a jeho střelu ke vzdálenější tyči dorazil za záda brankáře Avíza zblízka Hleba. Jiskra znovu vedla a obětavě čelila až do závěrečných minut velkému náporu soupeře.

Avízo se neprosazovalo a Rýmařov byl kousek od vítězství. Dvě minuty před koncem ale přece jen přišlo vyrovnání. Trestný kop ze strany velkého vápna poslal Albrechtický Hrabovský přímo za záda rýmařovského gólmana a o vítězi pohárového finále musela rozhodnout střelba ze značky pokutového kopu.

Tu začali Rýmařovští špatně a Avízo drželo naději na vítězství až do čtvrté série. V ní Jiskra srovnala a v poslední páté sérii byla nakonec úspěšnější a mohla se radovat z vítězství v Českomoravském poháru OFS Bruntál a postupu do krajského kola.

Tam se střetne s vítězem okresu Opava.

Jiskra Rýmařov Avízo Město Albrechtice 2:2 (1:0), 4:3 po pokutových kopech

Branky: Hleba 2 - Hrabovský 2

Jiskra Rýmařov: Kubjat - Raušer, Jan Kopeček, Sacký, Tomeček - Kováč, Hleba, Goněc, Janáč - Pavel Kopeček, Harabiš, střídali: Ondřej Kopeček, Kolpák, Ščudla, trenér: Zdeněk Kudlák

Avízo Město Albrechtice: Darda - Balicki, Kropáč, Hudeček, Houdek - Hajný, Duda, Hrabovský, Zetek - Wilczek, Novák, střídali: Kohoutek, Král, Kaštovský, trenér: Lhotka Martin

Rozhodčí: Štefan Kapusniak.