Nejžhavějším bruntálským zbožím byl útočník Tomáš Adamovský, kterého zkoušely druholigové Vítkovice. Podle posledních informací ovšem s tímto klubem svou budoucnost nakonec nespojí.

„Momentálně si léčí zranění. Uvidíme, jak to bude. I kdyby si ho nevybraly, stále je o něj velký zájem. A to i z klubů hrajících třetí ligu. Samozřejmě, kdyby nešel do Vítkovic, byli bychom rádi, aby zůstal. Rozhodnutí však necháváme na něm,“ komentoval bruntálský trenér Antonín Mura.

Nedávný halový turnaj v Bruntále, který pořádající Slavoj Olympia vyhrála, poodhalil některé možné posily. V sestavě vítězů se objevil například Stanislav Lavrovič. „Naposledy působil ve třetí lize na Slovensku. V minulosti byl v Opavě nebo Kravařích. Počítám s ním na post útočníka nebo krajního záložníka,“ pokračoval kormidelník Bruntálu.

Zkoušen byl i Krivčík, ale ten se ke klubu nepřipojí. Neznámou je také Patrik Kundrátek, jenž bruntálský dres oblékal, ale během podzimu zamířil do Rakouska. „Je to otevřené, ale spíše to vypadá, že v příštím půlroce bude pokračovat v Rakousku,“ mínil dále Antonín Mura, k jehož svěřencům patří bratr Patrika Kundrátka – Lukáš.

Novou akvizicí by se mohl stát také Zrník z České Vsi, účastníka I.A třídy. Kouč by ho nejprve rád využil v obraně. Zkušený kouč Slavoje Olympie má však políčeno i na dvě velké ryby z divizního Jeseníku. Jedná se o Martina Furika a Pavla Kyselu: „Jsou to důležití hráči Jeseníku. Máme o ně zájem, ale v tuto chvíli zdaleka nic hotového není.“

Zimní přípravu Bruntál de facto zahájil domácím halovým turnajem. První přípravné utkání ho čeká 3. a 7. února. Na své umělce se střetne s účastníky divize – Šumperkem a béčkem SFC Opava. „Prakticky všechny soupeře máme divizní, navíc bychom se měli utkat s jednadvacítkou Baníku.

Od 23. do 25. února absolvujeme soustředění ve slovenském Štúrovu. Jedná se o partnerské město Bruntálu, s nímž dlouhodobě spolupracujeme. Mimo jiné tam odehrajeme dva přípraváky,“ posunul se dále Antonín Mura a ještě se zamyslel nad tím, jak by mohla probíhat jarní část krajského přeboru.

Slavoj Olympia ze třetí příčky ztrácí dva body na vedoucí Heřmanice: „Podle mě se o postup poperou Heřmanice, Dětmarovice a Pustá Polom. Chceme udělat maximum, abychom o divizi zabojovali také. Nikdy nevíte, kdo může postupovat. Nakonec se to může povést i ze druhého nebo třetího místa. Na to musíme být připraveni,“ uzavřel krátké povídání.

Na turnaji, který se konal v bruntálské sportovní hale, se představily také dva týmy ze slovenského Štúrova. Celkové prvenství však nakonec zůstalo doma.
Bruntál ovládl domácí turnaj