Hned úvod střetnutí hostům nevyšel. „Už je to pomalu taková tradice, že v zápase s Mohlenicí dostaneme gól v první minutě. Teď to tedy bylo až ve třetí, ale zase jsme hned prohrávali," kroutil hlavou trenér Jiskry Milan Furik.

Domácí hráč pronikal do šestnáctky a byl zastaven faulem, byla z toho penalta a posléze i vedení Mohelnice 1:0. V osmnácté minutě už to bylo 2:0 a výkon mužstva se kouči hostí ani trochu nelíbil. „Chybělo tam větší nasazení, prohrávali jsme osobní souboje," pokračoval Furik.

Třetí branku přidali domácí ve třiatřicáté minutě. „Bylo to po rohu, tam nám zaspal gólman a pro soupeře nebyl problém balon halvou umísit do sítě," popisoval inkriminovaný okamžik lodivod Rýmařova. Poté ale Jiskra hru vyrovnala a dostávala se do šancí. První velikou ještě hosté neproměnili. Tři minuty před poločasem si dvakrát vyměnil míč Ondruška s Lesákem a první jmenovyný bombou z velkého vápna snížil na 3:1.

Jenže Mohelnice pokračovala i po přestávce v gólové produkci. Před hodinou hry udeřila počtvrté a hra Rýmařova se začala sypat. „Hlavní problém byl v tom, že Mohelnice už neexperimentuje, už měla k dospozici sestavu, se kterou bude nastupovat v soutěži. To my ji ještě neposkládáme," vysvětloval Milan Furik a pokračoval:

„Zase jsme dali mladé hráče na kraj a do středu ty zkušenější, stejně jako v minulém utkání. Jenže právě po krajích nás Mohelnice nejvíce přehrávala." Domácí ještě přidali další dvě trefy a vyprovodili Rýmařov krutou porážkou 6:1. Jiskra stále řeší jeden velký otazník v sestavě.

„Pořád nám chybí defenzivní záložník. Snažíme se to vyřešit, ale těch hráčů k dispozici moc není," uváděl rýmařovský kouč a dodal: „Pokud se to nepovede, budeme to muset poskládat jinak."

Ale jedno pozitivum Milan Furik přece jen našel. „Mladí hráči jsou hodně ve hře. A právě takovéto zápasy proti kvalitním soupeřům jim dají hrozně moc," dodal.

FK Mohelnice – Jiskra Rýmařov 6:1 (3:1)
Branka Rýmařova: 42. Ondruška
Rýmařov: Kameník – David Furik, Hoza, Harazin, Horák – Vajdík, Michal Furik, Jiří Furik, Lesák – Krčmařík, Ondruška, střídali: Tomeček, Zivčák. Trenér: Milan Furik