Trenéra Milana Furika trápil během podzimu zásadní problém, a to zdravotní stav hráčů. V jednu chvíli mu vypadlo ze hry až pět hráčů základní sestavy a to bylo znát.

„Tyhle absence se musely zákonitě projevit ve hře. V ofenzivě nám to šlo, směrem dozadu už to bylo horší. Vinou zranění se nám rozpadala nově složená stoperská dvojice Horák – Fiala,“ posteskl si rýmařovský kouč, kterého mrzely nepovedené závěry zápasů.

„Snad ve třech případech jsme utkání ztratili v posledních minutách zápasů, což mě štve,“ přiznal Milan Furik a přidal další postřeh: „MSFL je oproti divizi jiná v tom, že musíte hrát až do konce, nestačí třeba sedmdesát minut, jako tomu bylo v divizi. Sami jsme to na vlastní kůži poznali.“

Půlrok v MSFL byl pro Rýmařovské novým poznáním. „V soutěži jsou tři nadstandardní týmy. Oproti divizi má MSFL větší kvalitu, i co se týká zázemí, je to všechno o úroveň výše. Naši hráči poznali, že bez nasazení do posledních minut to nejde. Tohle poznání je posunulo, někteří šli výkonnostně nahoru a je to pro ně odrazový můstek do vyšších soutěží,“ míní trenér rýmařovské Jiskry.

S bodovým ziskem už tolik trenér spokojený není. „Osmnáct bodů je na hraně, chtěli jsme se dostat přes dvacet. Ale jaro míváme vždy lepší než podzim. Věřím, že se tabulkou posuneme nahoru,“ vzhlíží k jarní části kouč optimisticky.

Zimní přípravu odstartuje Jiskra třetí týden v lednu a během ní změří síly například s Vyškovem, juniorkou Třince, béčkem Opavy, Šumperkem nebo Krnovem. „Další soupeři jsou v jednání,“ doplnil Milan Furik. K případným změnám v kádru řekl: „Odejít by neměl nikdo, alespoň nikdo nic neavizoval. Jinak pracujeme na příchodu tří hráčů.“