Pro nadcházející sezonu se podařilo Albrechtickým ulovit hned čtyři kvalitní posily. Z Krnova získalo Avízo hned dva hráče. Hostování brankáře Tomáše Heinzkeho se změnilo v přestup. Druhým Krnovákem, který posílí Albrechtice je Lukáš Pecha. Fotbalista, který přišel z dorostu, působil v Krnově v roli střídajícího hráče. Také on do Avíza rovnou přestoupil. Dva fotbalisté pak posílí tým trenéra Gustava Santariuse formou hostování, Jaroslav Blažík z Rudoltic na půl roku a Vít Kiška z nedaleké Třemešné na rok. Kromě nich přecházejí z dorostu do mužů Jozef Hažík s Tomášem Fiebrichem.

Odchody mužstvo z Města Albrechtic tolik nepoznamenaly. Jediný Jiří Mlčoušek ukončil kariéru. Bohužel kouč Santarius nebude moci minimálně půl roku počítat se dvěma klíčovými hráči, kteří měli udávat tón celému týmu. „Bohužel v přípravě se nám zranili Lukáš Juchelka, náš nejlepší střelec, a Radomír Pavlíček, pilíř obrany. Oba mají něco s vazy v koleně a budou muset na operaci," říkal smutně hlavní trenér Avíza Gustav Santarius.

V rámci letní přípravy stihli Albrechtičtí odehrát i velkou porci přátelských utkání. Hned na úvod se střetli s divizními Mikulovicemi a prohráli 1:9. Pak utrpěli ještě porážku od Krnova v poměru 1:6, ale následně už šli výsledkově i herně nahoru. Dvakrát si poradili s mužstvem I. A třídy z Písečné, v obou případech 3:2. Remizovali s Českou Vsí (I. B) a nakonec rozstříleli Holčovice 11:1. „S přípravou bych byl velice spokojen, kdyby nepřišla ta dvě těžká zranění. Pavlíček i Juchelka jsou pro naši sestavu doslova nepostradatelní, teď se ale budeme muset obejít bez nich," líčil Santarius a pokračoval: „Na jejich místech dostanou příležitost mladí, uvidíme, jak se s tím poperou."

Právě kvůli ztrátě dvou základních stavebních kamenů si lodivod Avíza Města Albrechtice nedává moc vysoké cíle. „S nimi bychom byli hodně silní a určitě se drželi na špici. Bez nich to bude těžké. Ale o sestup snad hrát nebudeme. Mým přáním je skončit tak do šestého místa," osvětlil své plány Gustav Santarius.

V sobotu čeká na Avízo první kolo soutěže, v něm hostí na svém trávníku Chuchelnou. „Chceme na ně vletět, právě s mladými dravci v sestavě. Ti by měli soupeře rozběhat. Zkusíme je zlomit silou," uvedl albrechtický kouč a dodával: „První kolo je vždycky tak trochu nevyzpytatelné, nikdy nevíte, jak je na tom soupeř po letní přestávce. Ale hrajeme doma, takže určitě chceme vyhrát," dodal Gustav Santarius.