Břidličná se momentálně pohybuje okolo středu tabulky krajského přeboru. Jaro je pro ni trochu rozporuplné. Po špatném rozjezdu a čtyřech prohrách v řadě vítězství přece jen přišlo. Marcel Cudrák si myslí, že bilance jeho týmu mohla být lepší. Ke klubu se přitom připojil teprve nedávno.

„Sněhová kalamita a odložené zápasy nás trochu přibrzdily. Dáváme spoustu gólů a náš útok patří k těm neproduktivnějším v soutěži. Náš styl je útočný a snažíme se hrát hlavně pro lidi. Z toho plyne, že poměrně dost branek i inkasujeme. Například ve Vendryni jsme po patnácti minutách prohrávali 0:3, zápas jsme nakonec prohráli 3:5 a byl z toho trochu hokej," podotkl břidličenský krajní záložník.

Před příchodem do Břidličné působil v Krásných Loučkách, které hrají I.A třídu. Jeho současný klub ovšem o něj usiloval už delší dobu. „Je to delší historie. Společně s Jakubem Řeháčkem a Matějem Čaneckým jsme hráli za SV Nëubau v Německu. Já se zpátky vrátil jako první.

V Krnově jsem pak nastupoval v divizi. Sice se sestoupilo, ale já chtěl za Krnov dál hrát. S klubem jsem ale nenašel společnou řeč, raději jsem se z vlastních finančních prostředků vykoupil a uklidil se do Krásných Louček. Do Břidličné byla možnost jít i dříve, chtěli mě už na podzim, ale já nechtěl hrát zápasy proti Krnovu," popisoval Marcel Cudrák a vzápětí ještě doplnil:

„Břidličná o mě velmi stála. Během podzimu jsme byli v kontaktu. Musím říct, že jednání s klubovým předsedou panem Zifčákem probíhala výborně a já se s ničím podobným ve své kariéře ještě nesetkal. Nakonec jsme se dohodli, přesunul jsem se do klubu a jsem tam velmi spokojený."

Šestadvacetiletý záložník má zkušenosti i s druhou ligou. Nějakou dobu totiž usiloval o prosazení se do áčka ve Slezském FC a pak také v Karviné. „Proč jsem se neprosadil? To je dobrá otázka. Z Krnova jsem šel do Opavy, do velkého fotbalu. Je pravdou, že důvod byl i v mé osobě. Tréninky nebyly úplně ono, ale zápasy za béčko se mi dařily. Dostal jsem však příležitost na pouhých šest druholigových minut," vracel se v čase Marcel Cudrák a hned doplnil:

„Pod trenérem Mazurou to byly tři minuty, během sezony ho pak na lavičce vystřídal David Vavruška. Vysvitla mi nová naděje. Tvrdil mi, ať makám, že šanci dostanu. Nakonec z toho ale byly pouze další tři minuty."

Ani posléze v Karviné mu pšenka zrovna nekvetla. Našlápnuto měl přitom dobře. „Když jsem hrál poslední zápas sezony za opavskou rezervu proti karvinskému béčku, všiml si mě kouč Mašlej a díky němu jsem v Karviné dostal hostování s opcí. Vypadalo to dobře, ale já si zranil koleno, nemohl jsem hrát a do pořádku jsem se dal až téměř na konci sezony.

Po ní mi v Karviné řekli, že s mými koleny můžu na profesionální fotbal zapomenout. To pro mě byla poslední kapka a od té doby jsem dráhu profesionálního fotbalisty definitivně zavrhl," vysvětloval.

Momentálně patří k ofenzivním esům Břidličné. V týmu je však ještě jeden hráč, kterému nejspíš v celém krajském přeboru rovno není. Jedná se o útočníka Pavla Kučeru, jenž už překročil hranici třiceti vstřelených gólů.

„Po mém příchodu se čekalo, že mu vepředu pomůžu, což se mi i daří, a branky dávám. Pavel Kučera je však někdo, s kým jsem se snad ještě nesetkal. Po fotbalové stránce je to neskutečný hráč. Dokáže klidně sám rozhodnout celý zápas," poznamenal závěrem Marcel Cudrák.