Družstva starších a mladších žákyň Olympia Bruntál sehrála o uplynulém víkendu další kolo ligové soutěže. Cesta je tentokráte zavedla do Kunovic, kde je čekal těžký domácí soupeř v podobě 1. FC Slovácko.

Starší žákyně: 1. FC Slovácko - TJ Olympia Bruntál 4:0 (2:0)

K prvnímu utkání nastoupily na hřišti v Kunovicích, kde mají dívky Slovácka domácí prostředí, starší žákyně. Soupeř nenastupoval v nejsilnější sestavě, ale i přesto byl v zápase jasným favoritem. Zápas začal převahou hráček Slovácka, kterým se nedařilo v zakončení. Branku sice domácí tým vstřelil už v 5. minutě, ale pro ofsajd nebyla uznána.

Herní převahu vyjádřilo Slovácko dvěma góly v 10. a 15. minutě zápasu, kdy se projevil důraz domácích hráček před brankou Olympie. Hostujícím děvčatům se podařilo v prvním poločase několikrát soupeře zaskočit rychlým protiútokem, do zakončení se ale nedostaly.

Druhý poločas měl podobný průběh, jako první. Mladé fotbalistky Slovácka kombinovaly na polovině Olympie a tlačily se do koncovky. Olympia se dostávala jen do rychlých protiútoků, když soupeřova obrana několikrát zaspala na půlící čáře. Šance hráček Olympie zhatily domácí hráčky, které se stíhaly vracet a za zády měly spolehlivou brankářku.

V polovině druhého poločasu přidaly domácí třetí branku a své vítězství pečetily v samotném závěru zápasu čtvrtou brankou v síti Olympie. I přes čtyřbrankovou porážku nemusí být mladé fotbalistky Olympie z utkání na půdě 1. FC Slovácka, kde zanechaly příznivý dojem, zklamány.

Mladší žákyně: 1. FC Slovácko - TJ Olympia Bruntál 4:1 (3:0)

Následné utkání mladších žákyň slibovalo mnohem vyrovnanější hru, než předešlý souboj. Zápasy v této kategorii jsou v letošním ročníku hodně vyrovnané. Od samého začátku se hra přelévala z jedné strany na druhou. Oba týmy si vypracovaly příležitosti, ale bezbrankový stav přetrvával až do 18. minuty. Hráčky Slovácka se dostaly do přečíslení před brankou Olympie a vstřelily úvodní branku zápasu.

Inkasovaná branka hosty viditelně poznamenala do dalšího průběhu. Domácí v rozmezí dalších pěti minut přidaly po rychlých útočných akcích další dva góly a poločas skončil výsledkem 3:0 v jejich prospěch.

Do druhého poločasu nastoupila Olympia se změnami v sestavě a pokyny změnit přístup a hru ve středu hřiště. Hostující hráčky získaly herně navrch a uzamkly domácí hráčky na jejich polovině, kde se odehrával prakticky celý druhý poločas. Olympii se i přes velkou převahu a šance nedařilo vstřelit kontaktní branku. Naopak to byly znovu domácí hráčky, které z rychlého protiútoku vstřelily už čtvrtou branku.

Olympia bojovala až do konce nakonec se po zásluze dočkala tři minuty před koncem alespoň korigování výsledku na konečných 1:4 ve svůj neprospěch po krásné střele Anny Puškové.

„Bohužel, tentokrát jsme prohráli, i když obraz hry takovému výsledku nenasvědčoval. Soupeře několikrát podržela výborná brankářka a nám se podařilo snížit až v samém závěru zápasu. Kdybychom vstřelili kontaktní branku dříve, tak by celý zápas možná vypadal jinak. Potvrdilo se, že v této sezoně jsou všechny týmy velmi vyrovnané a nikdo si nemůže být dopředu jistý výsledkem," řekl po utkání mladších žaček vedoucí týmu Olympie Tomáš Balint.

„Rádi bychom pozvali všechny příznivce mládežnického fotbalu na příští zápas, který bude zároveň ukončením podzimní části sezóny 1. Moravské ligy starších a mladších žákyň, a ve kterém se utkáme v neděli 10. listopadu 2013 na umělé trávě městského stadiónu v Bruntále s družstvem FC Baník Ostrava," dodal ještě závěrem vedoucí Olympie. Starší žákyně budou hrát od 10.15 hodin, jejich mladší kolegyně pak od 12.15 hodin.